Barcelona Treball

Barcelona Activa

Apps per a potenciar la carrera professional

Zoom

L’ús de les aplicacions mòbils està en augment als països en el que s’ha estès el consum de smartphones i dispositius mòbils més enllà de per tan sols comunicar-se. Tant és així que hi ha estudis que conclouen que Espanya és el país número 1 en penetració d’aquests dispositius a Europa i que el nombre d’usuaris actius d’apps ha crescut un 83% en el 2013.

De manera correlativa també s’ha disparat el nombre d' apps dedicades a la carrera professional, com ja vam introduir fa uns mesos al post “Tendències en la recerca de feina: Apps mòbils”. En aquesta ocasió, repassarem aquelles aplicacions que poden ampliar les oportunitats d’èxit en el desenvolupament professional.

Noves apps per a la recerca de feina

 • Perfil empleo: cercador d’ofertes de feina per paraula clau, categoria o població, permet inscriure’s directament registrant-se prèviament.
 • Jobeeper: funciona com a metacercador, és a dir, redirigeix al website on es troben les ofertes de feina que filtren les alertes configurades. A més de poder definir quan es vol rebre l’alerta, permet trobar els contactes de la xarxa professional Linkedin que treballin a l’empresa on està la vacant. Té un abast de 35 països.
 • Casual Jobs: taulell d’anuncis virtual on els professionals poden llistar les seves especialitats i habilitats. Els contractants poden filtrar per categoria, preu o distància, i al basar-se en el sistema de “reputació”, poden avaluar la satisfacció de la feina desprès del servei rebut.
 • Bochoio: com significa aquest nom en gallec, ens dóna un cop mà generant un codi QR amb les dades del CV per a que pugui ser enviat còmodament en un missatge a través del mòbil.
 • Jet a job interview: vídeos i consells en anglès sobre els diferents passos en la recerca de feina: construir un CV, realitzar una entrevista de feina, negociar les condicions de treball, etc.
 • Publimobile: App francesa que indica les ofertes de feina que tenim al voltant, basant-se en les tecnologies de geolocalització i realitat augmentada. De moment només disponible en França però indicatiu de quin pot ser el futur.
 • Apps per a millorar professionalment

 • Jorte: és un organitzador de tasques que es pot sincronitzar amb el calendari de l’smartphone i de Gmail. A més té moltes opcions de personalització i widgets.
 • Toggl: és una eina de monitorització del temps de treball molt útil per a la gestió de projectes, donat que es pot controlar el temps utilitzat per a cada tasca i també extreure un informe.
 • Google keep: permet adjuntar imatges o notes de veu a un llistat de tasques o recordatoris als que se’ls hi pot assignar alertes.
 • Golsie:les metes fixades es vinculenambcontactes: d'aquesta forma el component social facilita el treball individual i la motivació per aconseguir els propis objectius.
 • Idonethis: com l'exemple anterior, aquesta app també serveix com a eina de motivació, donat que envia un correu electrònic cada dia, a la hora prèviament definida, en el que pregunta sobre els progressos d’aquell dia vers els objectius marcats, de manera que ajuda a portar un bon seguiment i a retroalimentar els ànims.
 • Algunes d’aquestes apps van ser explicades per la orientadora professional Ari Vigueras en la taula rodona que Barcelona Activa va organitzar sobre aquesta temàtica, en el marc de les conferències deDiàlegs al mercat de treball.

  Publicat per:Sara Jurado,Equip Tècnic de Barcelona Activa