RETWEETS

Les bateries de mòbil són un problema

L’usuari de telèfon mòbil conseqüent és un personatge tan mític com l’espectador de documentals del canal 33, que presumeix d’intel·lectual a les enquestes mentre engreixa les audiències de la televisió porqueria com qualsevol altre. En efecte, els estudis asseguren que la durada de la bateria dels aparells és una de les preocupacions principals a l’hora d’escollir telèfon, però els compradors segueixen optant per models amb poca autonomia de funcionament i sense bateria extraïble. I han assumit com a mal menor que han de portar a sobre un carregador per fer-lo servir a partir de mitja tarda, o bé una bateria externa, una categoria d’accessoris molt pròspera darrerament.

El que ja no és tan freqüent és que els fabricants de mòbils reconeguin el seu fracàs en matèria d’autonomia, encara que sigui de manera implícita. Això ha fet Apple aquesta setmana: el nou accessori de la poma és una funda per a l’iPhone 6s -de moment no n’hi ha per a la variant Plus- que segons l’empresa incrementa un 80% el temps de funcionament del mòbil sense haver de recarregar-lo. El secret és la bateria suplementària -de capacitat no especificada- incorporada en una gepa ben visible a la part del darrere de la funda de silicona.

Com era d’esperar, Apple s’ha centrat a explicar que l’accessori és més funcional que les diverses fundes amb bateria de tercers que ja existeixen -el segment té la marca Mophie com a líder destacat-: la seva és d’una sola peça i el telèfon indica el nivell total de càrrega. Però Apple ha evitat reconèixer el problema. Per molt que Tim Cook insisteixi que no tots els compradors d’un iPhone 6s necessitaran gastar-se 119 euros en la nova Smart Battery Case, potser seria hora que els gegants de l’electrònica deixin d’aprimar els aparells per fer-los més llaminers mentre ens forcen a apedaçar-los amb pròtesis per poder fer-los servir durant tota el dia sense haver de buscar endolls pels racons.