L’EXECUTIVA AGRESSIVA
L’EXECUTIVA AGRESSIVA

Estic De baixa

Diuen que els emprenedors, i els autònoms en general, no ens posem mai malalts. És una teoria molt estesa. Ve a dir que, quan poses en marxa una activitat per compte propi, el cos desenvolupa una forta resistència a virus i bacteris que farien que qualsevol treballador per compte aliè acabés estirat al llit o a les urgències del CAP.

Potser l’Organització Mundial de la Salut, o la NASA, vés a saber, hauria d’obrir una investigació agafant una mostra d’ Hispanis entrepreniris per aïllar el gen que permet que, de dilluns a divendres, siguem immunes a grips, migranyes, gastroenteritis i els “Em trobo malament” que afecten l’agenda laboral de qualsevol empresa. Haurien de descobrir per què els nostres cossos són capaços de programar les grips entre el principi i el final dels ponts, Setmanes Santes i festes patronals, o per què l’ibuprofèn té una capacitat miraculosa en nosaltres, que ens permet agafar un avió a les set del matí després d’haver-nos llevat en un estat lamentable a les 4 de la matinada.

Bromes a part, conec aquesta capacitat també en molts no emprenedors responsables i compromesos que, com jo mateixa, tenen cossos que utilitzen la tensió i l’estrès per autoregular-se els bioritmes perquè el divendres a la nit, arribats a casa, un cop relaxats, ens vingui tot a sobre. Doncs bé, aquesta última setmana la teoria se m’ha desmuntat i he hagut d’estar de baixa uns dies. No entraré en detalls depriments: simplement us diré que he estat feta una porqueria. Passats aquests dies, haig de dir que desaparèixer del mapa de manera sobtada ha posat a prova els engranatges de la meva petita empresa, ja que ha fet que la direcció de segon nivell hagi hagut d’assumir la responsabilitat de tirar endavant elxiringuito. Em fa molt feliç poder dir que tothom ha respost i que, com a mínim durant un temps, em puc permetre ser humana. Desitjo que el meu metabolisme no se n’hagi adonat! Necessito els meus superpoders.