05/03/2023

Com reclamar l'augment de sou que t'han promès

2 min

BarcelonaAmb la pujada de preus vaig molt just i a la meva empresa fa anys que em prometen una millora de sou. Com els hi plantejaries?

Àlex (Barcelona)

Si aquesta millora de sou te l’han promès únicament a tu, has de preparar-ho com un projecte. Abans de demanar una reunió amb la direcció, assegura’t de documentar els teus èxits, la teva contribució a l’empresa o els rols addicionals que has anat assumint. Demana una reunió i deixa clar l’objectiu que té. A la reunió exposa el que has aportat a l’empresa. Dona alternatives que mostrin al teu interlocutor que també penses en l’empresa. Per exemple, fes diferents propostes de com es pot revisar el sou: tot de cop, amb increments al llarg del temps, etc. L’objectiu de la reunió és que puguis començar a negociar, obre la porta a adequar-te i col·laborar.

Si és una promesa col·lectiva a tota l’empresa, l’abordatge és similar, però es planteja en equip. Abans de reunir-vos amb l’empresa, crea un informe juntament amb la resta d’equip on quedin clares les vostres contribucions a l’empresa però també el vostre compromís amb els seus valors i objectius. La reunió serà entre el representant que pertoqui i l’empresa; assegureu-vos que el text sigui respectuós i tracti només els aspectes vinculats amb l’augment de sou. En el text mostreu que esteu oberts al diàleg.

Si és un compromís pactat per conveni i no acomplert, és un escenari límit amb accions contundents. Busca aliats, treballadors que puguin donar suport a la teva causa, després busca informació de l’estat financer de l’empresa, del sector i dels seus salaris. Crea un sentit d’urgència i pressió amb accions col·lectives com l’enviament massiu de cartes a l’empresa, als mitjans de comunicació, etc. Busca més difusió i afiliació a la teva causa a través de plataformes i xarxes socials. Si l’empresa accedeix a reunir-se amb vosaltres, heu de mostrar que sou un front unit i que podeu seguir fent força. Aquest plantejament és apte només en situacions en què s’han esgotat totes les altres opcions.

stats