Consultori laboral

Es pot treballar amb la gent que estimes?

Alexadra Masó dona les claus per no destrossar una relació personal treballant amb un amic

2 min
Oficina amb treballadors joves

BarcelonaTinc una proposta professional per anar a treballar amb un amic, però no sé si és un error treballar amb gent que estimes. Què em recomanes?

Edu, l’Hospitalet

Treballar amb persones que estimes és molt enriquidor, però també un repte. Quan treballes amb un amic, has d’assumir dos rols: el rol d’amic i el de company o gerent. No separar o no tenir clars aquests dos rols pot conduir a problemes. Per tant, et recomano que aprenguis a separar-los.

Una manera pot ser creant un espai neutral. L’espai neutral pot ser un restaurant, un despatx llogat o un banc en un parc públic. L'única condició és que aquest espai sigui nou per a tots dos i que us hi trobeu en igualtat de condicions. Reuniu-vos setmanalment en aquest espai per parlar només del nou rol: què està funcionant, què no, com us sentiu, etc.

Una altra opció és reforçar el rol de companys a través de l’esport. Si ja practiqueu un esport junts, busqueu-ne un altre de diferent. Sigui córrer, jugar a pàdel o practicar rem, es tracta de descobrir junts noves formes de cooperació i de compromís.

Una tercera opció és introduir la figura d'un mediador que pugui dirigir les primeres passes d’aquesta nova relació de manera objectiva. A poder ser, un professional que es dediqui a la gestió de relacions. La tasca és complexa; per tant, no us preocupeu gaire si feu algunes patinades o hi ha alguna esbroncada. Si no em creieu, recordeu quants alts i baixos heu passat en la vostra relació... i només amb el rol d’amics!

Finalment, un detall: dius que treballaràs “amb” el teu amic, i no “per a” ell. Si sereu socis, el primer pas és redactar i firmar un pacte de socis. La teva entrada no s’ha de notar a l’empresa, per ara. Recorda que aquesta empresa ja funciona i tu hi has de trobar el teu lloc; planificar grans canvis amb la teva entrada només t’afegeix pressió. Per tant, deixeu per escrit les expectatives que teniu l’un de l’altre i quins seran els límits de les vostres intervencions en aquest primer moment. Més endavant, espero que us pugueu menjar el món.

Bon profit!

stats