TRANSPORT
-E.F.

Weego, turisme sobre rodes... elèctriques

Dos emprenedors creen una plataforma per concentrar l’oferta de lloguer de tot tipus de vehicles, des de patinets fins a cotxes, 100% endollables

Els impulsors de Weego, aplicació de lloguer de tot tipus de vehicles elèctrics. FRANCESC MELCION Zoom

Una volta en bicicleta recorrent els edificis més espectaculars de Barcelona, afagar el cotxe i anar a Montserrat o fer una sortida per les vinyes del Penedès. Són activitats habituals per als milers de turistes que visiten Catalunya i que cada cop més es poden fer optant per un transport 100% verd. L’oferta és dispersa i creixent i per això dos emprenedors catalans s’han proposat endreçar-la i posar-la a disposició dels usuaris només amb un clic. L’aplicació mòbil Weego vol ser “la plataforma de referència que aglutini el lloguer de qualsevol vehicle elèctric amb només un clic”, explica un dels impulsors del projecte, Alex Assenmacher.

Només fa un mes que està en marxa i ja han registrat prop de 25.000 descàrregues, una xifra que esperen ampliar a mesura que vagin sumant-s’hi proveïdors i quan, a finals d’aquest any, llancin també l’aplicació mòbil per als usuaris del sistema iOS d’Apple. Weego concentra l’oferta de 50 proveïdors, entre els quals predominen petites empreses de lloguer de bicicletes elèctriques, patinets, segways, cotxes i motocicletes. En el sector turístic hi ha un important focus de negoci que Weego vol potenciar. Per això, tant a través de l’aplicació com de la web l’usuari pot accedir a paquets d’activitats turístiques que cada cop ofereixen més empreses i que inclouen el vehicle verd. Per exemple, un recorregut amb segway per alguna zona fora de Barcelona o una passejada en bicicleta elèctrica per la capital catalana, explica Carme Viñeta, també impulsora del projecte.

El preu del lloguer d’un vehicle elèctric surt “una mica més car” a l’usuari que si opta per un vehicle de combustible fòssil, reconeix Assenmacher. “Tenim models com l’Smart, que pot sortir per uns 100 euros el dia, quan un cotxe normal potser el trobes per uns 40 o 50 euros, però hi ha un estalvi de combustible evident”, sosté. També reconeix, però, que hi ha el valor d’estar llogant un cotxe que no contamina, que és un factor a l’alça entre els consumidors. I després, afegeix, hi ha l’àmplia oferta de Weego, tant per tipus de producte com per preu: “Pots llogar des d’una bicicleta elèctrica per cinc euros al dia fins a un cotxe d’alta gamma Tesla per 2.000 euros tot un cap de setmana”, afegeix Assenmacher. En aquests caos, afegeix, no es lloga només un transport, sinó una experiència.