Viticosmètica amb plantes aromàtiques del Priorat

L'Albert Costa és enòleg i copropietari de Vall Llach, un celler del Prioritat amb més de 15 anys d'antiguitat en producció i exportació de vins a tot el món. Fa uns anys, ell i el seu germà Ernest, farmacèutic, van tenir la idea d'aprofitar els residus que es generen durant l'elaboració dels vins per a altres usos, com la producció de cosmètica antioxidant a partir dels polifenols del vi, també anomenada viticosmètica. Aquest any llençaran Clos d'Alè, la primera crema facial de la línia, gràcies a un ajut a la innovació obtingut d'ACC1Ó.

L'objectiu dels emprenedors és oferir una línia sencera de productes de viticosmètica, que es distribuiran principalment a farmàcies i botigues de cosmètica natural. Van dirigits a un públic jove i de mitjana edat, preocupat pel medi ambient, que busca una cosmètica sense químics, no agressiva. La crema Clos d'Alè té propietats hidratants i antioxidants, i és adequada per prevenir l'aparició d'arrugues i retardar els signes d'envelliment.

Per diferenciar-se de la competència -han aparegut altres marques de viticosmètica a la Rioja i França, com Caudalie-, els germans Costa volen llençar una altra línia de productes a partir de plantes aromàtiques. Per desenvolupar aquest projecte necessiten una inversió d'entre 70.000 i 100.000 euros. El projecte inclou plantar herbes aromàtiques autòctones del Priorat als mateixos bancals on hi ha les vinyes i produir cremes a partir del seu extracte.