ANDREA RODÉS

Tornar a casa amb el teu cotxe sense haver de conduir

Magic Driver és un servei de conductors privats dirigit a persones que perquè han begut unes copes de més, o per altres raons, es veuen incapacitades per agafar el cotxe

Viatjar pot ser una bona oportunitat per detectar una idea de negoci. Aquest va ser el cas d’Alberto Garrido i Jordi Planas, dos empresaris dedicats al comerç internacional que han decidit importar al nostre país un servei de transport que ja està funcionant amb èxit en altres ciutats del món. Es tracta de Magic Driver, un servei de conductors privats dirigit a persones que perquè han begut unes copes de més, o per altres raons, es veuen incapacitades per agafar el cotxe per tornar a casa.

“Per què haver de pagar un pàrquing tota la nit o haver de tornar-hi l’endemà a buscar el cotxe?”, diu Garrido, cofundador de Magic Driver, juntament amb Planas i un tercer soci. Un cop han rebut la trucada d’un client, els conductors de Magic Driver es desplacen fins on és amb una moto plegable, que cap en el maleter d’un turisme convencional. El servei té una tarifa plana assignada per als trajectes inclosos en un mateix nucli urbà.

Distribució exclusiva

“Ho fan servir a Nova York , a Tòquio, a Luxemburg, a Mèxic... La gent ho veu com una cosa molt normal. A Londres ja hi ha més de 600 motocicletes funcionant”, explica Garrido. El model plegable ha estat dissenyat i patentat per una empresa italiana, de la qual Magic Driver té la distribució exclusiva per al mercat espanyol. “Som com un taxi, amb la diferència que el client es desplaça amb el seu propi cotxe”, afegeix Planas.

L’empresa va començar a funcionar el novembre del 2013 i, des de llavors, no ha deixat de créixer. “Tenim clients de molts tipus, des d’un grup d’amigues jovenetes que ens truquen des d’una discoteca de Badalona a un matrimoni d’edat avançada que han anat a dinar un diumenge i han allargat la sobretaula amb un parell de gintònics ”, explica Garrido. També han detectat una clientela potencial en les persones que necessiten tornar a casa després d’una intervenció quirúrgica en un hospital, o les que han de desplaçar-se al taller mecànic. Per una altra banda, estan estudiant oferir tarifes especials a organitzadors de bodes i esdeveniments.

L’empresa es va fundar amb un capital inicial de 100.000 euros, principalment per comprar un estoc de 18 motocicletes i poder donar servei 24 hores a la zona de Barcelona i rodalia, així com per a la contractació del personal i de publicitat. Tots els conductors estan en plantilla i tenen la llicència de conduir professional (BTP), requerida per al transport públic i escolar.

Prescriptors

Fins ara només una empresa de València ha decidit implantar aquest servei i adquirir motocicletes plegables a Magic Driver, però els empresaris estan oberts a expandir el negoci a altres ciutats espanyoles. A Barcelona la tarifa plana és de 17,50 euros, i s’incrementa en 0,96 euros el quilòmetre quan se surt del nucli urbà.

El preu i la informació detallada del funcionament del servei estan molt ben explicats en els flyers i fullets informatius que reparteixen en restaurants i locals de nit o col·loquen en els parabrises dels cotxes en zones de copes. “Fa poc vam deixar 800 fullets pels cotxes aparcats als voltants de la discoteca Titus de Badalona”, diu Garrido. “Els restaurants i els locals nocturns ens fan de prescriptors. A ells els interessa, perquè així el client pot consumir més [alcohol] “, diu Planas. “En el fons estem ajudant a salvar vides”, diu Garrido. El projecte compta amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana. Magic Driver també està impulsant la creació d’una associació de conductors de moto plegable, “una mena de segell de qualitat a escala estatal”, diu Garrido. Els dos emprenedors estan convençuts que la seva nova aventura empresarial serà un èxit. ¿El truc? Estar sempre pendents del negoci: “Encara no hem passat una nit de cap de setmana tranquils!”, diu Garrido. “I, sobretot, aprendre dels fracassos anteriors, que han sigut uns quants”, conclou.