10/03/2013

'Smartphones' conciliadors

2 min

Quanta gent coneixeu que encara porta a sobre dos mòbils, el de la feina i el personal? Fa uns anys, que l'empresa et facilités un mòbil era benvingut, perquè generalment tenia més bones prestacions que el que et podies permetre tu.

En canvi, la recent popularització dels smartphones , impulsada per les subvencions de les operadores, ha fet que el telèfon preferit de molts empleats sigui el que han triat ells mateixos, i si porten en una altra butxaca el mòbil corporatiu és per obligació, però el que voldrien és poder accedir amb el seu a les dades i les aplicacions empresarials. Aquest fenomen es diu BYOD (les sigles en anglès de porta el teu dispositiu ) i fa anar de bòlit els informàtics de les empreses, obligats a preservar la seguretat de les dades internes mentre es veuen sotmesos a la pressió d'atendre smartphones i tauletes personals. Per altra banda, els empleats que voldrien desfer-se del mòbil de l'empresa toleren que aquesta gestioni la informació corporativa que pugui haver-hi a dins, però no volen que accedeixi a les dades i aplicacions particulars.

BlackBerry i Microsoft, els dos sistemes operatius més implantats en les empreses de certa dimensió, presumeixen dels seus respectius sistemes Balance i Exchange, que serveixen per dividir virtualment els mòbils dels empleats en dues àrees separades, la particular i l'empresarial, que es gestionen de manera independent: podem instal·lar-hi l'Angry Birds i el WhatsApp, però només veiem la llista de clients i rebem correus professionals si hi entrem amb la contrasenya de la feina. El nouvingut a la festa és Samsung, que ha assumit que els seus Android només entraran a les empreses si ofereixen prou seguretat, i ha presentat Knox -el mateix nom que el búnquer militar en què guarda les reserves d'or el banc central dels Estats Units-, un sistema que, com els competidors, promet conciliar la vida telefònica personal amb la laboral.

Analista tecnològic

stats