BERNAT VILARÓ

Segona edició d’Innoemprèn

Crearà equips multidisciplinaris i dirigirà alumnes cap als itineraris

Segona edició d’Innoemprèn / TECNOCAMPUS Zoom

La idea bàsica de tot projecte emprenedor implica una proposta de valor, tot i que concretar-la és complicat. Per això, el TecnoCampus de Mataró ha iniciat la segona edició de l’Innoemprèn Universitari, un programa d’emprenedoria adreçat als estudiants on reben formació i assessorament amb l’objectiu de madurar els projectes i analitzar-ne la viabilitat.

L’accés a Innoemprèn és gratuït per als estudiants matriculats en els graus del TecnoCampus, i els projectes que s’hi presenten evolucionen des de la idea inicial fins al model de negoci i prototip. La segona edició de l’Innoemprèn -del 19 de febrer al 25 d’abril- vol transformar la idea en un negoci i desenvolupar el producte mínim viable.

També busca crear equips multidisciplinaris entre l’alumnat, i encaminar els emprenedors cap als diferents itineraris d’emprenedoria del TecnoCampus. La metodologia està basada en sessions de treball dirigides, combinades amb hores de treball autònom fora del programa i tutories.

Sara Giménez, testimoni de la primera edició, va crear Prometteo, una empresa que ja està allotjada a la incubadora del TecnoCampus. “Emprendre és com agafar un cotxe amb el dipòsit ple i començar el trajecte. Només saps que t’agrada conduir i que el teu destí serà un lloc extraordinari”, explica Giménez a la web del programa.

Mapa emprenedor

D’altra banda, el Mapa d’Emprenedoria mostra els itineraris que pot seguir qualsevol estudiant. La cap de suport a emprenedors del TecnoCampus, Emma Ferriche, explica que, dels tres itineraris, al primer només hi tenen accés els emprenedors universitaris. El segon “està pensat per a emprenedors de la ciutat o territori d’influència”, i el tercer està dirigit “a empreses en creixement que necessiten entrar en un procés d’acceleració”, tal com aclareix Emma Ferriche.