Empreses 28/10/2012

'Rosalia Mera Style'

L'executiva Agressiva
2 min

Fa un parell de setmanes que ric sense parar amb la paròdia que va fer el programa Polònia de l'Artur Mas ballant Gangnam Style (si no l'heu vist, sisplau, busqueu-la a YouTube). El cas és que el Mas Style (així es diu el vídeo) em recorda a un principi pel qual es regeix el meu soci: el Rosalia Mera Style . I és que us ho he de confessar. Ja no puc més amb la meva consciència. En aquesta columna som dos. Esclar que sóc jo qui cada setmana agafo el meu PC (PC, sí, que no suporto els Mac) i l'escric, però el cert és que les anècdotes que faig servir són les meves i les del meu soci, que, a més, és el meu marit (i el meu confident, que això ho diuen sempre a les pel·lis i queda molt maco).

¿Sabeu qui és la Rosalia Mera? Doncs és la tercera persona més rica d'Espanya. També és l'ex de l'Amancio Ortega, fundador d'Inditex i (això que no me n'oblidi) l'home més ric del país. La Rosalia i l'Amancio van fundar junts Inditex. Després ell se'n va anar amb la Flora Pérez, amb qui està casat i amb qui ha tingut la Marta, l'hereva de l'imperi Inditex. Continuo una miqueta més amb la telenovel·la. La Rosalia, lluny de saltar sobre la taula i destrossar-ho tot plena d'enveja, es va apartar de la gestió i el consell d'administració d'Inditex. Això sí, com que de bleda no en té un pèl, es va quedar les accions. I amb elles (i uns quants assessors, esclar) ara és la tercera fortuna d'Espanya.

Els matrimonis no són gens estranys en el món de l'empresa. De fet, en la meva opinió, un negoci només es pot començar si comptes amb el suport total de la parella. Com li expliques, si no, que la sopa es refredarà cada nit perquè mai saps quan arribaràs? Com entendrà, si no, que un diumenge a la tarda t'aixequis del sofà per anar a treballar? El que ara és el meu marit i jo vam començar l'empresa quan encara només festejàvem. Des del principi vam tenir clar que havíem de signar una mena de pacte andorrà (busqueu-ho a la Viquipèdia), però per a matrimonis. I encara el tenim escrit en un tros de paper. Si ens separem algun dia (toco fusta) ell marxarà i em deixarà fer pel bé de l'empresa. Això sí, com a bona Rosalia, participarà dels dividends (quant els tinguem).

L'executiva agressiva és una jove emprenedora

stats