Empreses 26/05/2013

Reinventa't: Cristina Mojonero

Després de treballar com a administrativa en diferents empreses, ha creat la seva línia de sabates infantils, inspirades en la fauna

Andrea Rodés
1 min

Al pati

El setembre del 2011, Cristina Mojonero va perdre la feina de comptable quan l'empresa informàtica on treballava va fer una reducció de plantilla. "En el fons va ser un alliberament", diu. Mare d'un nen de 7 anys, Mojonero va decidir que crearia una línia de sabates infantils. "Em vaig passar hores al pati de l'escola, observant els nens", recorda.

Salvatges

Sense estudis de disseny ni de cap mena, Mojonero va fer un esborrany dels primers models i es va plantar a Alacant per buscar un fabricant. "Volia fer sabates divertides i alegres, per a nens salvatges", diu. Els models Cawana estan inspirats en animals salvatges, amb una sola que n'imita les petjades, i no contenen pell. La inversió inicial ha estat de 32.000 euros.

Alacant

Les sabates costen entre 59 i 64 euros, i es comercialitzen en botigues de roba de diverses ciutats de l'Estat. "Vam descartar vendre en sabateries perquè és un mercat més competitiu, i va molt a preus", diu Mojonero. Trobar un fabricant de qualitat a Alacant va ser el més complicat. "És una indústria molt tancada i en ser novella em va costar negociar".

Lliçó apresa

La mala experiència amb un primer fabricant a Elx li va fer perdre més de 6.000 euros en models que no han sortit a la venda, però Mojonero és optimista amb els 34 models nous, que va presentar l'any passat a la fira Little Barcelona. Aquest any espera facturar 100.000 euros per cobrir despeses i a poc a poc entrar en nous països, com França i Mèxic.

Pares dels 80

Les sabates Cawana s'inspiren en animals salvatges, estan fabricades a Alacant i no contenen pell. Van dirigides a pares educats en la filosofia dels 80 i 90: saber divertir-se, però entenent on són els límits.

stats