REINVENTA'T
BEATRIZ ARIAS

Reinventa't

En tancar l'empresa de gran consum on treballava i quedar-se a l'atur, la Marta va decidir dedicar-se a la seva passió, la moda

Aparador virtual

Dress2b és una web per localitzar en quines botigues de moda de Barcelona es poden aconseguir determinades peces de roba. Un cop localitzades, els usuaris poden anar a la botiga per fer la compra físicament. "Des de feia temps volia crear una plataforma que permetés enllaçar virtualment el local i els compradors", diu la Marta, co-fundadora de Dress2b.

Creixement

La Marta i la seva parella, el Ferran, van llançar la web al novembre amb 20 botigues subscrites i ara ja superen la cinquantena. "Al principi va costar que les botigues s'hi animessin, però després va anar rodat", recorda la Marta. La inversió inicial va ser de 10.000 euros i preveuen facturar-ne uns 50.000 a finals d'any. Ara busquen més finançament.

Cercador

Les botigues subscrites paguen una quota mensual de 30 euros a canvi d'exposar els seus productes i beneficiar-se de la promoció de Dress2b. Els usuaris troben els articles buscant per barri, per peça de roba, per botiga o per estil i ocasió. Dress2b s'encarrega d'anar al local a fer les fotos. "Últimament no donem l'abast actualitzant l'estoc", diu la Marta.

Venda 'online'

Algunes botigues paguen un extra per sortir més destacades o per posar bàners de publicitat a la web. En el futur, una altra via d'ingressos serà oferir la plataforma d' e-shop a les botigues que no en tenen una de pròpia. La Marta ho justifica: "Ens hem trobat gent de fora de Barcelona que ha contactat directament amb la botiga perquè li fes arribar un article".

Qüestió d'estil

Les botigues associades a Dress2b acostumen a ser petites, de dissenyador local o multimarca, però no grans cadenes. "Donem opcions als que no volen anar vestits igual que la resta", explica la Marta.