REINVENTA'T
Empreses 12/05/2013

Reinventa't

Un antic fabricant de productes de decoració ha obert a Mataró una empresa dedicada a la realització de jardins verticals

Daniel Romaní
1 min

Precoç

David Guzmán va obrir el seu primer negoci als 19 anys. Fabricava productes de decoració i d'il·luminació industrial dirigida a hotels i centres comercials, però va haver de tancar. Amb l'ajut del seu pare, amo d'una empresa de plàstics, es va posar a investigar els materials idonis per fer jardins verticals. Va dedicar-hi quatre anys abans de dur a terme la idea.

Reciclat

Verdtical Ecosistema utilitza estructures lleugeres, fetes de polietilè i d'un singular material reciclat d'envasos de plàstic. L'empresa ha realitzat jardins verticals per al centre d'investigació Seat-Volkswagen El Prat, per a La Sexta i per a particulars, entre d'altres. L'últim encàrrec és un jardí vertical botànic amb espècies mediterrànies a l'illa d'Eivissa.

Mojitos

La vegetació dels jardins verticals contribueix a fer disminuir la contaminació de l'aire i també l'acústica (esmorteeix el soroll). També pot tenir altres utilitats: al local Privé de Barcelona hi han plantat menta, entre altres espècies vegetals comestibles; "així el cambrer té la menta a l'abast quan ha de preparar un mojito", explica Guzmán.

Formació

Creada el 2011, Verdtical té una clara vocació internacional. Han fet jardins verticals a Tànger (Marroc), al Quebec (Canadà) i a Pachuca (Mèxic). Guzmán guarda una porció del seu temps per impartir cursos per a enginyers, arquitectes, treballadors de centres de jardineria i altres professionals que es dediquen a la construcció bioclimàtica.

Verd a fora i a dins

Verdtical es dedica a fer jardins verticals per a espais interiors i exteriors. L'equip està format per enginyers tècnics industrials i agrònoms, instal·ladors i jardiners. El 2012 va facturar 150.000 euros.

stats