REINVENTA'T
Empreses 05/05/2013

Reinventa't

L'excap d'exportació d'una empresa sabatera d'Alacant munta amb tres amics una aplicació per fer consultes a experts per internet

Andrea Rodés
1 min

Prou Google

El primer que va fer Fernando Arellano quan a la seva germana li van diagnosticar una greu malaltia va ser acudir a Google en busca d'una segona opinió. Fart de no trobar cap font fiable , se li va acudir muntar una web en què els usuaris poguessin fer consultes a experts de diferents disciplines a un preu competitiu i estalviant-se el desplaçament.

Experts variats

Després de dos anys de feina i d'una inversió de 100.000 euros, Arellano i tres socis més han llançat Quicker, una plataforma online que posa a disposició dels usuaris prop de 300 experts, des de sexòlegs i nutricionistes fins a advocats i arquitectes. El cost de la consulta oscil·la entre els 10 i els 75 euros, dels quals l'expert n'ingressa més del 50%.

Privacitat

Tant l'expert com l'usuari mantenen l'anonimat "per garantir la privacitat de la consulta", diu Marcel Medina, expert en disseny d'aplicacions. El programa permet monitoritzar i verificar les respostes, i que els usuaris facin valoracions dels experts. "Així premiem els millors", afegeix Medina. Quicker "pot ser" una nova font d'ingressos per a un professional aturat.

Marca blanca

La web té avui uns 2.000 usuaris i aviat llançaran l'aplicació per a mòbil. Les consultes més populars són sobre moda i temes legals. "Les tarifes altes serveixen de filtre per garantir la serietat de les preguntes", diu Medina. D'altra banda, Quicker proveeix el seu software a tercers (advocats, bloguers) com una eina per aconseguir nous clients.

Estalviar-se l'agenda

A través de Quicker es poden fer consultes online a 280 experts de diferents disciplines -excepte medicina, de moment- sense necessitat de desplaçament ni de coordinar agendes. Costen entre 10 i 75 euros.

stats