REINVENTA'T
Empreses 14/04/2013

Reinventa't

Un emprenedor autodidacte i un biòleg s'associen per produir croissants artesanals congelats dirigits als minoristes de la brioxeria

Andrea Rodés
1 min
Reinventa't

Emprenedor

Dani Puchau no va necessitar estudiar cap carrera per emprendre. Fa deu anys va crear la seva primera empresa, un negoci de mobiliari eròtic. Dos anys després se la va vendre per muntar una promoció de pisos a Bolívia dirigida als immigrants sud-americans que volien invertir en el seu pis. El 2007 crea la tercera empresa, de disseny de videojocs digitals.

De família

"Era un negoci que no enteníem gaire, així que ens vam vendre el software a una empresa nord-americana", diu Puchau. Amb la idea d'aprofitar el know-how de l'empresa familiar, fabricant de pastes congelades, Puchau i Arús van decidir apostar per fer croissants congelats de qualitat. "No volíem fer brioixeria industrial, sinó artesanal, feta a mà", diu.

El Marroc

Els elevats costos laborals fan inviable el projecte a Espanya, així que decideixen obrir una planta de producció al Marroc, "un país amb tradició de fer pastes", diu Puchau. La planta, ja en marxa, fabrica 40 referències de croissant: farcits, de mantega, etc. Els productes s'envien a Barcelona i des d'aquí es distribueixen a clients de l'Estat i, en un futur, de la UE.

Artesans

Els principals clients són cadenes minoristes (com Maxipan) i distribuïdors de pastes congelades. D'aquí poc volen entrar al mercat francès, molt saturat però també el més gran i "el que més valora el concepte artesà", diu Arús. Els dos socis van aportar un capital inicial de 23.000 euros i n'han obtingut 400.000 més d'inversors privats i un crèdit estatal (Enisa).

Fets a mà

Els fundadors d'Intercros es volen posicionar com "els reis del croissant" artesanal congelat. El 2013 esperen facturar mig milió d'euros i en 5 anys ser presents a França, Alemanya, Portugal i Itàlia.

stats