Empreses 31/03/2013

Reinventa't

Dos germans de Terrassa han muntat PetroLow Cost, una empresa de petites gasolineres amb un servei totalment automatitzat.

Text: Daniel Romaní
2 min

Canvi de teixit

Els germans Rosset treballaven a l'empresa tèxtil familiar, dedicada a fer ordits i teixidura, i a importar fils sintètics. Als anys 90 va arribar a tenir una seixantena de treballadors. Però com que no podien competir amb la producció asiàtica, el 2009 van vendre la maquinària i ara només comercialitzen teixits de tapisseria. I tenen temps per fer altres coses…

Mínima expressió

Hi ha gasolineres que creixen, amb botiga, bar, restaurant, túnel de rentat, taller mecànic… D'altres s'empetiteixen. Les dels germans Rosset són la mínima expressió: ocupen un 25% de l'espai de les gasolineres convencionals i tot està automatitzat; així redueixen costos i poden abaratir el preu (omplir-hi el dipòsit pot suposar un estalvi de 3 euros).

Tràmits

"Aquest tipus de gasolineres no són una idea nova; n'hi ha en algunes zones rurals de l'Estat i en altres indrets, com Suïssa i França", explica Jordi Rosset. Però sí que han estat els primers a implantar-ne en zones urbanes de casa nostra, on és molt complicat obtenir els permisos corresponents: van trigar dos anys i mig a tenir els tràmits resolts.

Mares

Entre els seus clients no només hi ha conductors amb rendes baixes; també hi ha taxistes, transportistes, propietaris de cotxes de gamma alta i d'altres que busquen gasolineres barates amb els seus smartphones . Un tipus de client que agraeix el servei automatitzat són les mares -i algun pare-, que no han de treure els seus fills del vehicle per anar a pagar a la caixa.

Repostar a baix cost

Els germans Rosset van obrir la primera gasolinera al pati de l'empresa tèxtil familiar. Avui en tenen dues a Terrassa i esperen acabar l'any amb un total de vuit. El 2012 van facturar 5,5 milions d'euros.

stats