REINVENTA'T
Empreses 17/03/2013

Reinventa't

Una parella de dissenyadors industrials ha apostat per desenvolupar jocs digitals per a mòbil enfocats al sector de la salut

Text: Andrea Rodés
2 min

Didàctics

Míriam Broceño va treballar molts anys a l'àrea d'innovació de grans empreses. "Trobava a faltar la part creativa", diu Broceño. El 2006 va abandonar la seva feina per muntar un negoci amb Enric Solà, que es dedicava a al món de la música i els videjocs. Van crear Esilex Games, una empresa dedicada al disseny de jocs didàctics per a ordinador o mòbil.

Salut

Durant 4 anys, Esilex Games es concentra en la creació de jocs i continguts digitals per al sector editorial. La caiguda de projectes a causa de la crisi els obliga a reinventar-se. Broceño i el seu soci decideixen apostar pel sector salut. Amb un capital inicial de 60.000 euros, reorienten l'empresa cap al desenvolupament de jocs que canviïn hàbits de salut o tinguin alguna utilitat.

Ós rentador

La seva primera creació és Quit good Nico , un joc per a iPhone i iPad que ajuda a deixar de fumar. El protagonista és un ós rentador, "un animal simpàtic i alhora punyeter", que ha de xutar paquets de tabac a la paperera. El joc té quatre mons , equivalents a les 4 fases de deixar de fumar, i calcula l'estalvi monetari per dies sense fumar (a 25 cèntims el cigarret).

Metges

L'aplicació es va dissenyar amb l'assessorament de l'associació de metges de família, Camfic, i Brocaño confia que els metges en siguin els prescriptors. Esilex Games crea aplicacions mòbils per a tercers, com els jocs d'incentius per a recursos humans o de fidelització de clients. L'any passat va facturar 150.000 euros, xifra que espera doblar aquest any.

Reduir l'ansietat de no fumar

Una partida de Quit good Nico té la durada d'un cigarret i ajuda a rebaixar l'ansietat dels que han deixat de fumar. Està disponible per a iPhone i iPad en català, castellà, anglès i japonès, i costa 3,59 euros.

stats