ANDREA RODÉS

Reinventa’t

Un enginyer de ‘telecos’ i un dissenyador gràfic de Rubí han muntat un servei de rutes a peu autoguiades per Catalunya

Reinventa’t / FOTO: XAVIER BERTRAL Zoom

Semiaventura

Jordi Verdú va acabar fa dos anys la seva tesi postdoctoral en telecomunicacions i veient les poques oportunitats laborals que li oferia el món de la recerca es va plantejar tirar endavant una idea de negoci que havia descobert a França: oferir rutes a peu autoguiades -“Així no es perd el component d’aventura”, diu- amb el pack de menjar i allotjament inclòs.

Imatge

Per dur a terme el negoci va engrescar el seu amic Joan Closa, dissenyador gràfic i aficionat a caminar, a qui coneix perquè tots dos porten els fills a la mateixa escola bressol. “Ens complementem bé, ell hi entén d’imatge i publicitat”, diu el Jordi. Un any després va néixer Trekking.cat, un servei de rutes a peu autoguiades per vuit àrees de Catalunya.

Collibè

Les rutes que ofereixen són d’un mínim de dos dies i inclouen àpats, pernoctacions en hotels o cases rurals, trasllats d’equipatge i cotxets, així com el lloguer dels GPS. “L’objectiu és solucionar tota la logística perquè el client només s’hagi de preocupar de caminar”, diu Verdú. El servei resulta molt còmode per a pares que han de portar els nens a collibè.

Estrangers

En un principi, el servei anava dirigit a turistes locals, però actualment el 80% del negoci prové de vendre paquets a turoperadores estrangeres. La despesa mitjana és de 100 euros per persona i dia. La majoria de clients són canadencs, americans i francesos, i entre el públic potencial hi ha israelians i brasilers, diu Closa. Els dos socis hi han invertit en total 8.000 euros.

Sensació d’aventura

Trekking.cat ofereix vuit rutes autoguiades diferents per Catalunya. El preu inclou pícnics, allotjament, trasllat d’equipatge i lloguer de GPS, de manera que l’usuari només s’ha de preocupar de caminar.