ANDREA RODÉS

Reinventa’t

Llicenciat en belles arts, va canviar Turquia per Barcelona per dedicar-se al món de l’animació i crear una empresa de jocs per a mòbil

Flash

El Sabri va estudiar belles arts a Istanbul i poc després d’acabar la carrera va muntar la seva primera empresa de disseny web amb el seu amic Ümit Cankay. Apassionat dels ordinadors, a poc a poc va anar entrant en el món de l’animació i els videojocs, “un sector que es va fer de sobte molt més accessible gràcies a l’aparició del programari Flash Adobe”, diu el Sabri.

Talent

El 2006 el Sabri es va mudar a Barcelona, d’on és la seva mare, i durant uns anys va treballar a l’empresa de videojocs Virtual Toys. Quan aquesta empresa duu a terme un reajustament de plantilla, el Sabri decideix tornar a contactar amb l’Ümit per crear junts BeeSquare, una empresa de jocs per a mòbil a Barcelona, un lloc fàcil per atreure talent”, reconeix el Sabri.

Córrer

Creada el març del 2012, a BeeSquare hi treballen 30 persones de diversos països. El seu producte estrella és Run Sheldon, un joc inspirat en el conte de la llebre i la tortuga, que va tenir 2,5 milions de descàrregues el 2013, principalment als EUA i la Xina. Cada usuari actiu es gasta una mitjana d’entre 0,02 i 0,06 dòlars al dia. El 2014 esperen assolir 10 milions de descàrregues.

Turquia

Els ingressos del joc es basen en el fet que l’usuari compri complements per assolir reptes i adquireixi paquets de monedes virtuals. A l’abril trauran una nova actualització, ajustada a les peticions i suggeriments dels jugadors. “Un factor clau del joc és la interacció amb l’usuari”, diu el Sabri. En total, BeeSquare ha reunit més de 2 milions d’euros d’inversió turca.

Contes infantils

BeeSquare desenvolupa jocs per a mòbil i ben aviat llançarà el primer conte digital infantil, Els contes de Sheldon, disponible en 7 idiomes, entre els quals el català. “Volem fer jocs constructius, mai destructius”, diu el Sabri.