ANDREA RODÉS

Reinventa’t

Un equip de programadors, experts en màrqueting i del negoci de l’esport del Bages, munten un portal de venda de material esportiu ‘online’

Reinventa’t / FOTO: CRISTINA CALDERER Zoom

Oportunitat

Josep Gras i el seu germà tenen una empresa de disseny de software i són molt aficionats a l’esport. A principis del 2013, buscant noves oportunitats de negoci, van detectar que el món de l’esport era un dels que més creixien a internet, així que es van posar en contacte amb els amos de la botiga 2.0 de Manresa per muntar junts un portal especialitzat.

Complementaris

“Ells coneixen bé la logística del sector, els millors proveïdors...”, diu Gras. El tercer soci que van buscar és Josep Alberti, expert en gestió i màrqueting online. Amb un capital inicial de 150.000 euros, l’octubre del 2013 van llançar el portal LeKsport, especialitzant-se primer en material per a pàdel, running i natació, “més fàcil de vendre online ”, diu Gras.

Vambes

Actualment tenen prop de 3.000 usuaris registrats i han formalitzat unes 300 comandes. Aposten per un nínxol de productes de gamma mitjana-alta i marques de referència, que inclou des de roba esportiva a dispositius electrònics o articles de nutrició, tot i que el 60% de les vendes són vambes, diu Alberti. També tenen un outlet per vendre articles de temporades anteriors.

Prescriptors

Els seus principals competidors són les grans cadenes del sector, “però no estan tan focalitzades a internet, estan avesades a usar la xarxa per liquidar estoc”, diuen. El seu principal punt fort és el software, que proporciona una experiència de compra fàcil i simple per a l’usuari. El 2014 esperen facturar 1,5 milions d’euros i expandir-se en l’àmbit europeu.

Assessors de luxe

Els clients de LeKsport es beneficien d’una xarxa d’assessors com Agustí Roc, campió del món de skyrunning. “També organitzem sortides a córrer i generem contingut de valor a través del blog”, diuen els fundadors.