ANDREA RODÉS

Reinventa't

Un enginyer d'obres públiques i un dissenyador gràfic han llançat la seva pròpia marca d'ulleres de fusta artesanals

Reinventa't / FOTO: RUTH MARIGOT Zoom

Imitar

David Framis va estudiar enginyeria civil i durant sis anys va treballar en direcció d'obra, però a finals del 2009 la crisi el va deixar sense feina. Casualment feia poc s'havia comprat per internet unes ulleres de sol d'una coneguda marca nord-americana, Shwood, pionera a fer muntures de fusta, però no li quedaven bé. "Eren massa gruixudes", recorda.

Afinar

Parlant amb el Marc, un amic de l'escola i dissenyador gràfic, va pensar que entre els dos podien fer-les millor. Durant nou mesos els dos amics van estar fent proves a la fusteria del pare del Marc al barri de Gràcia, a Barcelona, fins que al juny van presentar els models definitius, que comercialitzen sota la marca Wandy. "Són muntures molt fines", diu el David.

Fet a mà

El taller els surt gratis, així que de moment la principal inversió ha estat la compra d'una màquina de control numèric per tallar i laminar la fusta (16.000 euros). "Després toca enganxar, corbar i llimar, tot a mà", diuen. Les ulleres Wandy ja es poden comprar online a través de la seva web i en algunes òptiques exclusives de Barcelona, comLes Lunettes.

Estètica

El 2014 tenen previst treure nous models i incrementar la presència en òptiques. També volen vendre a l'estranger i assistir a la fira del sector a París. Es dirigeixen a un públic entre 30 i 60 anys, que cuida l'estètica i té ingressos alts. Les ulleres de sol Wandy costen uns 169 euros. Els vidres es compren a un fabricant local i també se'n poden fer models graduats.

Atrevides i adultes

Per diferenciar-se de la competència, com les famoses Palens, Wandy aposta per muntures molt fines, en deu tonalitats diferents, segons el tipus de fusta. El resultat és un estil atrevit, "però més adult", diuen.