ANDREA RODÉS

Reinventa't

Després de treballar en la producció de festivals i com a editora d'una revista de fotografia, ha creat la seva pròpia empresa de serveis culturals

Reinventa't / FOTO: DAVID BORRAT Zoom

Tastos per a 'vibliòfils'

La relació entre vi i literatura és universal però poques vegades es troben. Tramoia organitza tastos de vi al voltant de lectures dramatitzades de textos que fan referència a aquesta beguda, com alguns contes de Roald Dahl.

Revista

Clara Saperas va estudiar pedagogia i humanitats, però aviat es va decantar cap a la gestió cultural. "Sóc una persona inquieta, necessito molts estímuls", diu. Durant 3 anys va treballar en una empresa de serveis culturals com a responsable de la producció d'activitats i festivals literaris infantils. També és cofundadora de la revista de fotografia Piel de Foto.

Benestar

Fa dos anys, la crisi va deixar Clara Saperas sense feina i va marxar al sud de França, on va col·laborar en diversos festivals de cinema i poesia. "Allà la cultura s'entén com un hàbit quotidià i no tant com un producte de consum", explica. Amb aquesta filosofia, a mitjans del 2012 s'instal·la a Girona i munta la seva pròpia empresa, Tramoia Produccions Culturals.

Girona

"Ser a Girona és un avantatge, ja que el mercat està menys saturat que a Barcelona", diu l'emprenedora. Ubicada al coworking Cookingirona, Tramoia ofereix, per exemple, la programació i producció d'activitats per a tercers, com l'exposició Escrivents 2.0, una instal·lació al voltant d'una màquina d'escriure que voltarà per 15 biblioteques catalanes amb motiu del Tricentenari.

Maridatges

Tramoia també desenvolupa activitats pròpies, com els maridatges de vi i literatura. "Es tracta d'una nova manera de difondre la cultura del vi més enllà de l'enoturisme, que ja comença a estar esgotat", diu. Vist l'èxit de l'activitat, Saperas acaba d'acordar amb el Club Tr3sC l'organització d'un tast mensual per als socis d'aquesta empresa de promocions culturals.