ELENA FREIXA
Barcelona

Reinventa't: La ressurrecció de les motos Merlin

Un jove expèrit de l'automòbil compra l'antiga marca de motocicletes infantils Merlin i en prepara el rellançament aquest any

Una història d'èxits

La marca Merlin va néixer el 1980 de la mà de la família Bultó (creadors de Bultaco). Les seves minimotos van deixar de fabricar-se als 90 i Gas Gas es va quedar les seves instal·lacions. Ara tornarà a néixer.

Arriscar

David Reyes té 28 anys i fins ara treballava com a pèrit en el sector de l'automòbil. Fa uns anys va comprar la patent d'una marca de motos de muntanya infantils històrica i d'arrel catalana, Merlin. Ara s'ha decidit a rescatar-la perquè torni a rodar pels circuits on els nens i nenes s'inicien en el món de la competició sobre dues rodes.

Llegenda

Es declara un apassionat del món del motor i ja coneixia la marca perquè el seu pare en tenia una. "Va arribar a guanyar més premis que la mateixa Ossa", diu Reyes per defensar la importància que va tenir Merlin i que ell vol retrobar quan comenci a fabricar-ne els primers prototips d'aquí uns mesos des dels Hostalets de Pierola (Anoia).

Rellançament

Ja té els esbossos de com seran les noves motocicletes Merlin i confia a presentar-los al públic aquesta primavera. El muntatge es farà en un taller als Hostalets de Pierola on, d'entrada, hi treballaran sis persones per començar a servir les primeres comandes. Vol llançar tres models: dos d'enduro de gasolina i un de trial també en versió elèctrica.

Previsions

L'objectiu de vendes per al primer any passa per produir mig miler d'unitats i arribar a una facturació al voltant dels 540.000 euros, explica Reyes. Confia en una bona acollida malgrat la competència, apel·lant a una "qualitat molt bona i uns preus ajustats" que els faran "competitius". Sosté que la passió pel motociclisme a Catalunya és una oportunitat per a la nova Merlin.