ANDREA RODÉS

Reinventa't

Dues arquitectes de Girona han creat una línia de mobiliari infantil a partir de peces de fusta modulars i combinables

Arquitectes

La Bruna Vila és arquitecta però en les seves hores lliures s'entretenia dissenyant mobles. L'any 2011, quan el seu germà va tenir bessons i va veure que no trobava cap regal original per fer-li, va decidir associar-se amb la Núria Motjé, una excompanya de feina, per llançar una nova línia de mobiliari infantil reutilitzable, multifuncional i de materials sostenibles.

Pissarra

Després d'una inversió de 20.000 euros, el mes passat van llançar Nuun, mobles infantils de bedoll fets a partir de mòduls acoblables, cosa que permet anar canviant de funcions: trones, cadires, taules per pintar o menjar... Algunes parts són de pissarra, perquè els nens puguin pintar. "Volíem mobles que ajudin el nen a desenvolupar-se", explica la Núria.

Reptes

Noves en el sector, un dels reptes va ser buscar una empresa per produir la primera tirada. Finalment, es van decantar per una de l'est d'Europa. "Aquí algunes empreses no ens prenien seriosament o no eren rigoroses pel que fa als terminis i preus", lamenta la Bruna. Un altre repte ha estat obtenir tots els certificats d'homologació necessaris.

Europa

Els mobles ja estan a la venda per internet a través de la seva web i han despertat interès en alguns països del nord d'Europa. "Des del principi ens plantegem el mercat en clau europea", assegura la Núria. El seu públic objectiu són famílies i gent amb "certes inquietuds" com la sostenibilitat, així com hospitals, escoles i centres amb espais infantils.

Mobles per interactuar

Fets a base de mòduls acoblables, els mobles Nuun adopten fins a quatre formes diferents i són molt fàcils de muntar. Estan fets de fusta i pissarra, perquè els nens puguin pintar i interactuar.