TEXT: ANDREA RODÉS

Reinventa't

Després de nou anys a la Xina, una executiva italiana del sector de la moda obre a Barcelona una acadèmia 'online' per aprendre xinès

Reinventa't / FOTO: PERE VIRGILI Zoom

Seguint la mare

Paola Costa encara no havia començat la universitat quan la seva mare va marxar a viure a Pequín per fer de professora d'italià. Ella i el seu germà van passar molts estius a la Xina i van aprendre mandarí. Fa 9 anys, Costa va trobar la primera feina a Xangai i, després de passar per diverses empreses tèxtils, el 2011 va tornar a Barcelona, d'on és el seu marit.

Contactes

Un cop aquí va trobar feina en una empresa de moda xinesa. Però quan la van acomiadar per culpa de la crisi, Costa, farta del tèxtil i de tant viatjar, va decidir muntar la seva pròpia empresa: una escola de mandarí virtual, aprofitant els contactes amb professors i acadèmics que tenia a la Xina gràcies a la seva mare i el seu germà, que ara viu a Singapur.

Paquets

Els dos germans i Gerard Casanova, programador, han invertit 22.500 euros en el desenvolupament de la plataforma, que ja té 130 alumnes a Espanya i Itàlia. Orientalmente ofereix 12 tipus de cursos, que l'alumne pot seguir al seu ritme, adquirint paquets d'hores lectives. Hi ha paquets de 30, 60 i 120 hores, que costen 10, 9 i 8 euros l'hora, respectivament.

Tarifa plana

"Som una opció més barata que les classes de grup", diu Costa. Un clar avantatge respecte a la competència és la seva xarxa d'acadèmics ubicats a la Xina, cosa que "avui" permet abaratir el cost del personal, diu Costa. En els pròxims tres anys volen introduir una quota fixa mensual que permeti accedir a múltiples cursos i superar els 6.000 usuaris.

Mestres de la Xina

Els usuaris d'Orientalmente troben una oferta variada de cursos online per aprendre mandarí, com intensius de negocis o per millorar l'oral. Són classes interactives, i la majoria de professors són a la Xina.