ANDREA RODÉS

Regals artesanals fets al gust del client

Una tradició familiar a casa de l'Anna i el Pau Cassany és regalar-se ex-libris fets a mà quan hi ha un aniversari o una boda. "Són regals molt convenients per obsequiar els nuvis", explica l'Anna, publicista, referint-se a aquest antic sistema d'estampar el revers de la portada d'un llibre, indicant-ne el propietari.

Amants de les manualitats i de l'artesania, aquests dos germans de Girona han decidit muntar la seva pròpia empresa de regals personalitzats, Mussol Creations, que ofereix a través d'internet ex-libris customitzats, caixes de fusta decorades i bijuteria, tot fet a mà per l'Anna i el Pau, que és arquitecte. La web de l'empresa va sortir a la llum el juny de l'any passat i des de llavors ja han rebut diversos encàrrecs, principalment de coneguts i amics, però també d'altres parts del país, gràcies al boca-orella. Un dels últims encàrrecs ha estat un set de 48 polseres per a les alumnes d'una escola de Tarragona, que l'Anna ha fet ella mateixa.

De moment, els dos germans disposen d'un petit estudi de treball, però la intenció és ampliar el negoci i tenir capacitat per acceptar comandes més grans. A més, calculen que necessiten una inversió d'uns 4.000 euros per poder comprar material a l'engròs i abaratir els costos de producció. Les caixes de fusta costen entre 25 i 50 euros, i els ex-libris valen 100 euros. De cara al 2014 volen potenciar una nova línia de regals personalitzats basada en els desitjos del client. "Deixarem que ell ens proposi què vol", diu l'Anna.