L’EXECUTIVA AGRESSIVA

Què pots fer si has guanyat la loteria

Us informo que he guanyat la loteria. Sí, amb el 29.780. Vint eurets. És el segon cop que guanyo aquesta suma de diners i, probablement, la segona vegada que no tindré temps d’anar a l’administració de loteria a canviar el dècim per un altre del Nen o la Grossa d’en Punset. Em pregunto quanta gent, com jo, no cobrarà els premis menors. Anyway, he posat la meva butlleta a la venda, 18 euros de liquiditat immediata a canvi d’un paper convertible en 20 euros prèvia gestió a l’administració de loteria. A l’oficina ningú me l’ha comprat, encara.

Ara bé, què faria jo si fos multimilionària de cop i volta, si de debò hagués guanyat la loteria? Bé, amics guanyadors de la loteria, sapigueu que tenir diners és un bon problema. Alguna vegada ho he explicat: si no vols que et robin res, no tinguis res. El problema és que els diners, pocs o molts, s’acaben. I encara que hàgiu guanyat la loteria de Nadal i hàgiu sortit al telenotícies brindant amb cava i fent el burro, no penseu que això dura per sempre. De fet, hi ha estadístiques que diuen que els guanyadors de loteria acaben pobres poc després d’haver ingressat la milionada.

Podeu invertir en fons del tresor, en un fons d’inversió o en accions a la borsa. També podeu mantenir una vida de pobresa, seguir treballant i guardar els diners per a imprevistos. O podeu optar per l’opció creativa i posar en marxa alguna cosa. Què us semblaria tenir diners i utilitzar-los per fer alguna cosa que serveixi a algú? Una empresa, per exemple?

Ara que s’acaba l’any i és temps de fer bons propòsits, penso en com admiro les persones que, tenint molts diners, es dedica a invertir-los en empreses com la meva, petites, d’alt risc i d’alt contingut d’il·lusió i ambició i creativitat. Mai he tingut inversors d’aquest tipus ni n’he conegut cap però, com les meigas, diuen que haberlas, haylas.

Bé per elles! Esperem que el 2016 ens porti a tots molts diners. En especial als emprenedors, que, ja ho sabeu, som empresaris sense diners.