TECNOCAMPUS

Pràctiques empresarials i internacionals

El servei de Carreres Professionals del Tecnocampus de Mataró té com a objectiu connectar talent universitari amb el món de l’empresa. Totes les titulacions impartides a la universitat busquen una inserció laboral de qualitat i, per això, la majoria d’estudis tenen un stage de pràctiques com a part fonamental de la formació de l’alumnat.

“Aquestes pràctiques són una part fonamental de la formació dels nostres estudiants”, explica a l’ARA la directora de l’àrea de Relacions Internacionals i Carreres Professionals del Tecnocampus, Maite Viudes. Per això la universitat compta amb una xarxa de més de 500 empreses de tots els àmbits. “En moltes ocasions se’ls ofereix la possibilitat d’incorporar-s’hi amb un contracte laboral”, afegeix Viudes.

Una de les característiques del servei és que l’empresa pot seleccionar lliurement l’estudiant que hi farà les pràctiques. A través d’una borsa les empreses donen a conèixer l’oferta i el perfil que busquen, tal com explica Viudes, amb un procés “competitiu i transparent”.

El Tecnocampus també organitza pràctiques internacionals i, en un altre escenari, forma part de l’International Entrepreneurial Seminar, una trobada anual amb 36 representants de sis països que permet als futurs graduats desenvolupar projectes innovadors per a les universitats participants. En l’edició del 2014 quatre estudiants del Tecnocampus van anar a la trobada, que es va fer a Suècia, amb quatre universitats de Suïssa, Bèlgica, França i Alemanya.

D’altra banda, Viudes presenta el Fòrum Talent 2014, un espai de connexió entre estudiants i graduats del Tecnocampus amb les empreses que busquen professionals titulats, i que es farà a finals d’octubre. “És el primer contacte entre els estudiants i el món de l’empresa a partir d’aquesta plataforma de networking, en què també es fan presentacions, xerrades i col·loquis sobre inserció laboral”, conclou.