TECNOLOGIA
D.S.U.

Poques sorpreses entre els nous mòbils del MWC

El llançament del Samsung Galaxy S6 es confirma com la principal novetat, però ofereix poques sorpreses pel que fa a especificacions

El Mobile World Congress, que s’ha celebrat aquesta setmana a Barcelona, ha demostrat que el sector de la mobilitat cada dia arriba a més productes, amb l’internet de les coses, però hi ha hagut menys sorpreses que altres anys pel que fa als smartphones. L’estrella de la fira ha sigut, com estava previst, el Samsung Galaxy S6, el telèfon insígnia de la firma sud-coreana, que ha mostrat diverses novetats interessants, tot i que totes en la línia del que s’esperava i amb poques sorpreses. Amb dues versions (una amb els caires arrodonits d’una banda), el Galaxy S6 s’ha equipat amb una coberta posterior de vidre de gran resistència, moviment amb el qual la companyia abandona el plàstic de l’anterior versió, que va ser molt criticat. També hi ha hagut novetats en els sistemes de càrrega. L’S6 incorpora la recàrrega sense fils (també tal com s’esperava) i, durant el congrés, Ikea va presentar mobles amb carregadors sense fils incorporats, en un dels grans canvis que s’albiren en l’horitzó de la indústria.

En el terreny de les tauletes hi ha hagut poques novetats. La més destacada ha sigut la Z4, de Sony, que aquest any no ha portat grans novetats en els telèfons de gamma alta, però sí que ha millorat la tauleta més fina del món, que és també més resistent que mai a l’aigua i a la pols. Novetats avorrides en una categoria que alguns, fins i tot, prediuen que desapareixerà.

Més interessants han sigut les novetats de realitat virtual. Huawei ha presentat el seu prototip d’ulleres de realitat virtual, carregades de sensors i giroscopis per fer que la immersió en la imatge sigui total, i que sigui possible interactuar amb l’entorn, més enllà del giroscopi, com els models anteriors. En l’apartat de l’internet de les coses, algunes curiositats interessants han sigut la bici intel·ligent de Ford, que t’avisa si ha de ploure i t’indica les millors rutes, i la possibilitat de regular la casa domòtica d’AT&T. En aquest cas, s’encarrega de controlar-la perquè nosaltres no ens n’hàgim de preocupar.