Empreses 08/07/2012

'Out of office'

2 min

"Gràcies pel seu e-mail. Seré fora de l'oficina del 2 al 17 d'agost. Tot i això, estaré connectada amb BlackBerry, iPad, ordinador portàtil i connexió a internet. Si hi ha qualsevol qüestió urgent, no dubti a trucar-me al 555 55 55 55. El meu fus horari durant les vacances és GMT +8".

Això rebrà en breu qui m'escrigui un e-mail durant el meu viatge a un país asiàtic que fa que preparo... Bé, que prepararé a partir de l'1 d'agost (tot i que els bitllets d'avió els vaig comprar fa dos mesos).

Es tracta del primer viatge de llarga durada que faig en els últims tres anys i tot són nervis i preparatius. I és que deixar una jove empresa a milers de kilòmetres de distància és tota una aventura.

Des que vam decidir engegar l'empresa, el meu soci i jo hem aprofitat tots els estius per treballar, desenvolupant projectes que durant el curs queden aparcats pel ritme del dia a dia. De fet, he de confessar que hi he agafat gust, a això de treballar a l'agost.

Aquest any, però, marxo de vacances. L'empresa ha crescut una mica i, per primer cop, tenim una plantilla que ens permet sortir de l'oficina. El primer repte, però, va ser organitzar les vacances: li has de dir a algú que ha de treballar a l'agost sense deixar de ser el cap humà i pròxim que li cal a una empresa petita com la nostra.

Et jures i et perjures que aquest any apagaràs el mòbil i no et connectaràs a internet per a res. Mentida! Ho faràs i ho saps. De fet, ja has trucat a la companyia de telefonia per agafar una tarifa plana internacional tant de veu com de dades. Un cop decidits i acordats els torns de les vacances amb els treballadors, comencen els patiments.

Què farem si truca un client reclamant una factura? Què farem si hi ha problemes informàtics? Què passa si arriba un burofax? Les parets del despatx ja estan folrades de llistes: telèfons d'urgència, instruccions a seguir en cas d'una crisi... Curset accelerat de primers auxilis d'una start-up als treballadors que faran guàrdia a l'agost. Ja us explicaré a la tornada si han servit d'alguna cosa o si he hagut de despenjar el telèfon des de l'altra punta del món. Bon estiu!

L'executiva agressiva és una jove emprenedora

stats