ANDREA RODÉS

Obrir un ´brewpub’ a Barcelona

Descobrir la teva passió pot ser el motor necessari per emprendre. Això és el que li va passar a Oriol Castell, un jove dissenyador de pàgines web, quan va fer el primer taller d’elaboració artesanal de cervesa. Després d’aquest primer curs en va venir un altre, i un altre, i avui Castell és un expert en producció de cervesa. Amant declarat d’aquesta beguda, Castell té molt clar que vol obrir a Barcelona un brewpub, un concepte de restaurant cerveseria molt estès a Anglaterra i altres països del nord d’Europa que uneix en un mateix espai gastronomia i producció de cervesa artesanal. “L’interès per la cervesa artesanal al nostre país ha anat creixent des del 2008 però, tot i ser una moda, el mercat encara no està saturat”, diu Castell, content d’haver trobat una activitat que realment el diverteix, i que és alhora “creativa i social”, diu.

L’ideal de Castell és obrir el seu brewpub al barri de Sant Antoni, a Barcelona, on és més fàcil trobar locals de lloguer prou grans per encabir un obrador de cervesa, a part que és un barri en auge. En el seu espai planeja tenir un obrador amb capacitat per produir 1.500 litres setmanals de cervesa pròpia.

L’emprenedor calcula que necessita uns 100.000 euros d’inversió per dur a terme el projecte, la meitat dels quals està disposat a aportar-los ell mateix. El brewpub anirà dirigit a un nínxol de públic molt concret, que sàpiga “apreciar la cervesa”, diu. I es diferenciarà d’altres locals de cervesa artesana gràcies a l’experiència gastronòmica, basada en plats originals.