‘PORCA MISERIA’

Nàpols, escola de falsificació

ui diu que a Itàlia no tenim escoles tecnològicament avançades està mentint descaradament. ¿No sabeu que a Nàpols hi ha una mena d’universitat internacional dedicada a la falsificació de diners?

Exacte, ho heu entès bé: el 50% de tots els diners falsos que circulen a Europa estan produïts en poblets al voltant de la ciutat del Vesuvi, que compta amb professors respectats i buscats a tot el món.

Per aprendre aquest art s’ha d’anar, doncs, a aprendre les tècniques refinades que es transmeten de pare a fill (com l’elaboració de la pizza). Pensem que en els últims anys al meu país han confiscat 5,5 milions de peces per un valor de 400 milions de euros. I sense comptar l’exportació als altres països! Diuen que la inversió per posar en marxa un negoci com aquest és de més o menys 200.000 euros. Per pensar-hi...

Ara imagineu comprar tot el material, aprendre les tècniques en mesos o anys de feina duríssima, per després veure com ens passem tots als bitcoins o sortim de l’euro! Vaja: per posar una denúncia.