Empreses 15/09/2013

Movistar vol fidels per gust, no per força

i
Albert Cuesta
2 min

Des d'aquest divendres, els clients de Movistar que disposin d'un smartphone compatible podran disposar d'internet mòbil de quarta generació en les zones on hi hagi cobertura... de Yoigo! El president de Telefónica a Espanya, Luis Miguel Gilpérez, concretava dimecres l'anunciat llançament comercial del seu servei 4G. (Ho feia, per cert, mentre milers de catalans ens preníem un dia de festa i ens desplaçàvem cap a la Via Catalana; no vull imaginar l'atac de banyes que hi haurà a les redaccions econòmiques de Madrid si Abertis, La Caixa o Grifols decideixen presentar novetats a la premsa el dia de l'Almudena).

Tot i que Movistar ja té en funcionament algunes antenes 4G per atendre empreses i ha encarregat a Alcatel-Lucent i Ericsson un desplegament multimilionari d'estacions base de la nova tecnologia, encara trigarà uns mesos a poder oferir el servei de forma generalitzada amb una xarxa pròpia, endarrerida per la manca de disponibilitat de freqüències. Per això, ha acordat amb Yoigo un canvi de cromos (tu em llogues antenes de mòbil i jo et deixo revendre les meves ADSL i fibres òptiques) que li permet incloure des d'ara el 4G en el seu producte estrella: les tarifes combinades Fusión de fix més mòbil més internet, que arriben al seu primer any d'existència amb dos milions i mig de clients. La companyia vol evitar que la manca de 4G sigui un obstacle per captar els impacients.

També, en una mesura especialment significativa tractant-se de Telefónica, ha anunciat que deixarà d'exigir compromís de permanència en els contractes de mòbil i de bloquejar els telèfons que ven, de manera que també funcionaran amb altres operadores. Es tracta de conservar els clients tractant-los bé, i no posant-los traves quan volen marxar. Ara només cal que ho apliquin també a les connexions fixes.

stats