REFLEXIÓ
Empreses 04/11/2012

L'oportunitat que ens donen els videojocs

Jordi Bosch I Garcia
2 min
L'oportunitat que Ens donen els videojocs

Fa anys que la indústria del videojoc és la principal indústria de l'oci audiovisual i interactiu, ja que genera uns ingressos superiors als que tenen el cinema i la música conjuntament. A més, els estudis de mercat la situen com la indústria tecnològica amb més projecció de creixement i serà una de les protagonistes de la coneguda com a economia de la innovació .

Segons l'informe Global entertainment and media outlook (2011-2015) el 2010 el valor del mercat mundial del videojoc arribava als 56.000 milions d'euros i s'espera que creixi fins als 82.000 milions l'any 2015. D'altra banda, la Comissió de Mercat Interior del Parlament Europeu ha reconegut en un informe que els videojocs poden ser beneficiosos perquè promouen la creativitat i la cooperació.

Els videojocs, doncs, són indústria i són, a més, un bon producte de consum. Sector i mercat no paren de créixer, i Catalunya pot participar d'aquest creixement.

Es donen les circumstàncies per generar al nostre país un entorn favorable per poder desenvolupar aquesta indústria cultural, que a més és resistent a la pirateria gràcies als enginyosos models de negoci existents, i que està trobant -no només en el sector de l'oci- altres àmbits per desenvolupar-se. Per exemple en l'entorn educatiu, el de la salut, el de la publicitat i el del turisme, entre d'altres.

Des de fa dos anys Barcelona acull Gamelab, un congrés internacional de referència. A més, tot just s'acaba de crear l'Associació de Desenvolupadors i Editors de Videojocs a Catalunya (Devicat) i tenim empreses importants, com Digital Legends, Digital Chocolate i Novarama. Finalment hi ha l'oferta formativa, que no para de millorar; per tot plegat, s'estan donant les condicions òptimes per desenvolupar un clúster en l'àmbit del videojoc a casa nostra.

Per a uns pares catalans que el seu fill o filla els digui que es vol dedicar a fer videojocs no hauria de ser un disgust. Ans al contrari, la vocació es mereix tot el suport familiar i del país, i les millors oportunitats de formació.

Jordi Bosch és enginyer.

stats