TECNOLOGIA
P. S.

L’internet de les coses arriba a l’oficina

La ‘start-up’ catalana Lyncos ha creat la primera ‘taula intel·ligent’ que permet connectar diferents dispositius en un mateix lloc de treball

L’internet de les coses (IOT) és un concepte cada vegada més palpable. La 'start-up' barcelonina Lyncos Technologies ha fet d’aquesta tecnologia la seva oportunitat per entrar en un mercat en què encara hi ha espai per a nous projectes, segons explica el seu conseller delegat, Agustín Navarro. La seva targeta de presentació ha sigut la 'taula intel·ligent' Lhings Connected Table, un projecte que els va fer guanyar el concurs Internet of Things Challenge, del gegant tecnològic Oracle. El prototip permet que l’usuari connecti tot tipus de dispositius al seu lloc de treball, des de l’ordinador fins a una cafetera, que pot controlar de manera remota. Així doncs, arribar a l’oficina comença identificant-se amb un lector que activa automàticament les eines de treball.

El seu objectiu és que l’internet de les coses “arribi a la vida real i deixi de sonar com una cosa abstracta i complicada”. De moment, el model de negoci té dues línies. Per una banda, les subscripcions de pagament a la seva plataforma al núvol Lhings, que permet connectar diferents dispositius en una mateixa xarxa, i, per l’altra, l’aplicació d’aquesta tecnologia en empreses. Per exemple, estan preparant un projecte per a la UPC perquè les taquilles d’un dels edificis de la universitat es puguin obrir i tancar a través d’una aplicació mòbil, que també permetria saber si estan disponibles. La companyia, per ara amb sis treballadors, preveu facturar 120.000 euros durant el 2015.