‘FINTECH’
MARC AMAT

L’empresa que ha creat 1.500 llocs de treball durant la crisi

La tecnològica alemanya GFT ha esquivat la crisi gràcies a la internacionalització. Ara busca personal per créixer a Catalunya

L'any 1987 l'empresari alemany Ulrich Dietz va veure clar que el futur passaria per les tecnologies de la informació i s’hi va llançar. Per endinsar-s’hi va comprar uns terrenys a Sankt Georgen -un petit poble de 13.000 habitants del sud-oest d’Alemanya- i va fundar-hi la tecnològica GFT, especialitzada en solucions informàtiques per al sector financer. La jugada li va sortir rodona: l’any passat la companyia va facturar 373 milions d’euros, actualment dóna feina a 4.500 persones, cotitza a la Borsa de Frankfurt i té oficines a més d’11 països diferents, entre els quals hi ha Espanya.

És precisament a l’Estat on GFT s’ha fet forta: entre la seu central a Sant Cugat del Vallès i els seus centres a Lleida, Alacant, Madrid, València i Saragossa, la filial hi concentra prop de 2.200 treballadors, gairebé la meitat del personal del grup. I no només això: durant els anys de la crisi la divisió espanyola ja ha contractat més de 1.000 persones, la majoria de les quals per incorporar-se a Catalunya. “La crisi ha impactat en el grup de ple: però ho ha fet d’una manera positiva”, assegura Carlos Eres, director general de la filial espanyola de GFT.

"La crisi ha impactat en el grup de ple: però ho ha fet d'una manera positiva"Carlos EresDirector general de GFT Espanya

Segons Eres, la internacionalització ha sigut clau per esquivar la crisi. “S’han pres les decisions correctes en els moments adequats”, reconeix l’executiu. Quan l’any 2008 el banc nord-americà Lehman Brothers va anunciar que havia caigut en fallida, GFT va decidir arriscar-se i obrir una petita delegació als Estats Units. “Ara, quan l’economia comença a reactivar-se, ja hi som plenament operatius”. Així, Eres assegura que el fet de tenir presència a onze països diferents els ha ajudat a esquivar la crisi, tot i prestar serveis per a entitats bancàries. “Quan en un país l’economia toca fons, en altres zones encara no ho ha fet o ja se n’estan sortint”, conclou el directiu. Aquest 2016 l’empresa pretén incorporar 500 nous treballadors a les oficines espanyoles, però aconseguir-ho no és fàcil. “A Espanya falten perfils tecnològics”, lamenta. És per això que part de les 500 places preveuen ocupar-les amb talent provinent d’altres països. “A més, molts dels graduats s’arrisquen amb start-ups que sovint fracassen”, afirma Eres.

No obstant, el grup ha creat un laboratori per treballar amb diverses start-ups del sector financer per adaptar-se a les innovacions que desenvolupen. “Col·laborem amb una start-up que ens ajuda a comptabilitzar quanta gent passa cada dia per cada oficina bancària”, exemplifica el directiu. Ara GFT valora establir-se en un dotzè país per continuar internacionalitzant-se.