BERNAT VILARÓ

Grau en logística i negocis marítims

El TecnoCampus de Mataró posarà en marxa el curs que ve el primer pla d'estudis del sector

El TecnoCampus de Mataró posarà en marxa el curs que ve el primer grau en logística i negocis marítims a Catalunya. Amb una durada de quatre anys i amb 240 crèdits ECTS, aquest pla d’estudis únic al país constitueix una oportunitat tant per als futurs professionals com per a les empreses del sector. El títol respon a les exigències del sector empresarial i inclou matèries relacionades amb el comerç global, la gestió de ports, l’operativa duanera, el dret marítim i normatives relacionades, la direcció d’activitats logístiques i la gestió d’empreses nàutiques, entre d’altres.

La logística, entesa com una activitat transversal que forma part de la majoria dels sectors econòmics, es considera un factor estratègic per a la competitivitat actual i futura de les empreses, amb una capacitat de generació superior al 10% del PIB europeu. A més, actualment més del 90% del comerç internacional es fa per via marítima.

La coordinadora del grau, Rosa Romero, explica en un vídeo promocional d’aquest pla d’estudis que “les perspectives professionals del sector són molt àmplies, ja que tot el comerç internacional està vinculat al tema de la logística”. En declaracions a l’ARA, Romero reitera que la logística a Catalunya “és un sector en creixement, ja que sembla que els serveis són el motor de l’economia”.

“Les expectatives per ara són molt bones”, continua la coordinadora del grau, que explica que els perfils d’estudiants són variats: “Tindrem des d’alumnes de segon de batxillerat que el faran perquè és nou, o perquè no és el típic grau d’administració i direcció d’empreses, fins a alumnes que han acabat els cicles superiors de comerç internacional o transport i logística, i volen continuar amb estudis de la mateixa branca”.

“També comptarem amb gent del sector que ja està integrada en el mercat laboral i vol tenir un grau, o fins i tot professionals amb experiència en altres matèries que ara volen fer un canvi d’orientació laboral”, sentencia Romero.