TECNOCAMPUS
BERNAT VILARÓ

Glaykkos, la nova xarxa social

El projecte d'emprenedoria social Think Big selecciona dos alumnes del Tecnocampus que han creat la primera comunitat turística per a públic homosexual

En Jaume i la Núria, estudiants d'Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació, i Turisme i Gestió de l’Oci Zoom

El projecte d’emprenedoria social Think Big ofereix als joves d’entre 15 i 26 anys l’oportunitat de transformar una idea en una iniciativa d’èxit. I ara ha seleccionat dos alumnes del Tecnocampus, Jaume Ávalos i Núria Campos, per la xarxa social Glaykkos. Es tracta de la primera comunitat turística per a públic homosexual que posarà en contacte usuaris amb establiments gay-friendly, recursos territorials i ciutats cosmopolites. A més de promoure el turisme entre usuaris homosexuals, el projecte fomenta que es faci també amb heterosexuals que volen descobrir una part nova i diferent a les destinacions.

El Jaume i la Núria són estudiants de la doble titulació en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació, i Turisme i Gestió de l’Oci, i expliquen que al segon curs del grau el professor “basava tota l’assignatura en el fet de crear un nou producte o servei relacionat amb el turisme. Va ser molt difícil trobar res que no existís i que a més pogués rendir prou com per fer un treball”. “Glaykkos va néixer d’una idea estrambòtica en què es volien connectar dos mons antagònics: l’heterosexual i l’homosexual”, detallen.

Així, aquesta xarxa social que han creat el Jaume i la Núria “s’obre al món per descobrir a l’usuari una nova part de la ciutat o destinació que visitarà. Per què oferir només a un grup un producte que pot consumir tothom?”, afegeixen sobre Glaykkos, que també té una part social de conscienciació sobre les malalties de transmissió sexual.

El projecte ha tirat endavant gràcies al Tecnocampus, que ha ofert als joves emprenedors un ampli ventall de serveis com l’InnoEmprèn, el Weekend Challenge o l’International Entrepreneurial Seminar. Ara demanen un soci desenvolupador d’apps per a iOS que s’hi vulgui integrar en una relació de co-working. Els dies 28 i 29 de novembre van explicar el seu projecte a València, i al març presentaran la segona fase del programa.