Empreses 13/10/2013

Et deixo la casa si ets arquitecte o dissenyador

Una parella de dissenyadors gràfics de Barcelona llança Behomm, una web d'intercanvi de cases exclusiva per a professionals del seu sector

i
Andrea Rodés
2 min
Et deixo la casa si ets arquitecte o dissenyador

Fugir dels llocs turístics i tenir contacte amb la gent local són dues prioritats a l'hora de viatjar per a l'Eva Calduch i l'Augstí Juste, una parella de dissenyadors gràfics de Barcelona. Per això, des de ja fa molts anys, l'Agus i l'Eva -que, a part de ser socis, estan casats i tenen dues criatures- van començar a utilitzar les webs d'intercanvi de cases per viatjar pel món. "Ens vam adonar que on més a gust estàvem i millor connectàvem amb els amfitrions era a les cases de dissenyadors, arquitectes o gent amb una professió vinculada a la nostra", explica Calduch al seu estudi de la zona alta de Barcelona.

Públic exclusiu

Avui l'estudi també és la seu de Behomm, el primer portal online d'intercanvi de cases dirigit exclusivament a dissenyadors i artistes visuals, que aquest jove matrimoni barceloní va posar en marxa fa sis mesos. "Som conscients que és un nínxol de mercat petit, però era l'única manera de diferenciar-nos d'altres webs més genèriques", afegeix Juste.

Després de gairebé 3 anys madurant el projecte, Behomm va sortir a la llum al març i ja té 480 usuaris de tot el món que ofereixen les seves residències com una alternativa d'allotjament gratuït. La majoria són dels EUA, Holanda i els països escandinaus, "on hi ha més tradició d'intercanvi de cases, especialment entre els jubilats", diu Calduch.

Per poder ser usuari de Behomm cal pagar una quota anual de 95 euros -actualment també hi ha una tarifa de prova promocional de 35 euros per sis mesos- que dóna dret a oferir cases i intercanviar-les amb les d'altres usuaris. Les transaccions es fan entre particular i particular, Behomm només fa de facilitador. "Som un exemple més de l'economia del sharing [compartir], que als EUA ja fa temps que està en auge", explica Calduch en referència a plataformes com Airbnb, Waze o Amovens, que es nodreixen dels recursos i dades aportats pels ciutadans.

L'equip de Behomm està format per cinc persones, una de les quals es dedica exclusivament a verificar els perfils professionals dels usuaris. "Gràcies a internet i a les xarxes socials com LinkedIn és molt fàcil detectar si algú és arquitecte o ens està enganyant", explica Juste.

Xarxa social

En principi, l'accés a Behomm només és per invitació o recomanació d'un amic, tot i que també es pot sol·licitar l'admissió directament des de la web. "Volíem que fos una mena de xarxa social del sector visual que unís amics d'amics i gent de perfils similars", diu Calduch. En el futur volen introduir la possibilitat de deixar valoracions sobre els amfitrions i fer una llista dels intercanvis realitzats perquè els usuaris puguin contactar entre ells directament. Hi han invertit 150.000 euros, incloent-hi el desenvolupament de la plataforma informàtica. L'any 2014 esperen tenir 2.000 usuaris. A llarg termini volen arribar als 10.000 i poder donar el 5% dels beneficis a l'ONG Architecture for Humanity, que busca solucions arquitectòniques a les crisis humanitàries.

stats