ALIMENTACIÓ
-E. F.

Disparar-se en plena crisi amb gall dindi i amb Mercadona

La gironina Embutidos Monter s’ha valgut del producte ‘light’ per duplicar els seus ingressos des del 2008

En matèria d’embotit sembla que tot està inventat, per això, la innovació sovint passa per canviar de primeres matèries i passar del porc a altres bèsties. És el que ha fet la gironina Embutidos Monter, que aposta amb força per tota una gamma de productes fets a base de gall dindi, una carn més sana i que respon als gustos d’una part dels consumidors més amoïnats per la dieta. “Hem anat ampliant la gamma de productes sense gluten, amb menys greixos, menys sal, i el gall d’indi encaixa molt bé; anem cap a una reinvenció de l’embotit”, explica el director de Monter, Narcís Cañigueral, a l’ARA. L’empresa té una quota de mercat del 85% en el segment de l’embotit de gall d’indi al mercat espanyol, gràcies a la seva condició de proveïdor de Mercadona en exclusiva, diu l’empresari.

La innovació en producte s’acompanya també d’un salt endavant des del punt de vista tecnològic. L’empresa acaba d’invertir quatre milions d’euros en la robotització de la planta de producció de les Planes d’Hostoles i en l’ampliació de la superfície d’assecat dels embotits, fins als 46.000 metres quadrats .

LA FORTALESA I expansió del seu únic client, Mercadona, ha permès un creixement ininterromput malgrat la profunda crisi que ha sacsejat el mercat interior. Embutidos Monter ha duplicat la facturació en plena crisi i ha passat dels 54 milions del 2008 als 110 milions de l’any passat. I aquest any espera un creixement del 9% que elevarà els ingressos fins als 120 milions, segons Cañigueral.

L’increment d’ingressos ha arribat en paral·lel a una rebaixa contínua dels costos, afegeix el director de Monter. “Hem invertit en nova maquinària que ens abarateix els processos i millora les garanties de qualitat del producte”, explica. Monter fa cada any uns 20 milions de quilos d’embotits curats i és interproveïdor de Mercadona des de l’any 1998. Acaba d’ampliar instal·lacions però ja pensa a llarg termini i ha comprat uns terrenys a Besalú de 130.000 metres quadrats edificables.