RETWEETS

Desconnectant d’Espanya en ‘telecos’

Quatre pinzellades breus sobre coses que he sentit aquesta setmana a Santander, durant el 30è Encuentro de Telecomunicaciones y Economía Digital organitzat per Ametic, la patronal del sector.

Les dades d’Álvarez-Pallete. El president de Telefónica explicava diumenge passat que els seus clients podran consultar totes les dades que l’operadora acumula sobre l’ús que fan dels seus serveis. Aplaudeixo la iniciativa, però no entenc que en la mateixa frase impliqués les empreses d’internet per esquitxar-les amb l’ombra de la desconfiança, quan alguna d’elles, com Google, ja ofereixen el mateix que Telefónica ha promès.

La barra d’en Meini. Meinrad Ei-que-sóc-advocat-no-enginyer Spenger, conseller delegat de MásMóvil, reclama al govern espanyol poder disposar de freqüències baixes per millorar la cobertura 4G en interiors de Yoigo, l’operadora de mòbil que acaba de comprar. El problema és que Yoigo no va optar en el seu moment a aquestes freqüències i els seus rivals sí, pagant un ull de la cara. Potser Spenger hi hauria d’haver pensat abans.

La fibra de Gilpérez. La modalitat bàsica de fibra òptica de Movistar serà de 50 megabits per segon (Mbps) per als clients que contractin el servei a partir del mes que ve. Però els clients actuals que ara tenen 30 Mbps (un milió, un terç del total) hauran de trucar per demanar la millora. Sorprèn que els sistemes de la companyia no siguin capaços d’aplicar-la d’ofici, quan fa uns mesos sí que van servir per aplicar un increment general de tarifes.

L’absència catalana. A Santander hi havia representants d’empreses catalanes del sector com Cellnex Telecom i la Mobile World Capital explicant les proves pilot d’identitat mòbil a Manlleu, Esparreguera i Castellar. Però al congrés no hi va assistir ningú de la secretaria de Telecomunicacions del govern de la Generalitat. El màxim responsable d’aquest organisme era a la Xina, participant en un congrés de ciutats espavilades. Potser és que en telecos ja hem desconnectat d’Espanya.