TECNOLOGIA
ELENA FREIXA

Croada contra els arxivadors a les oficines

TBS és una empresa tecnològica catalana jove que s’encarrega d’eradicar les factures de paper per substituir-les per documents al núvol

Croada contra els arxivadors a les oficines / IDOIA VALLVERDÚ Zoom

La imatge dels departaments de comptabilitat sovint va lligada a fileres d’arxivadors que custodien factures i documents en rigorós ordre cronològic. En l’era digital, però, cada cop més aquestes carpetes de cartró desapareixen del paisatge. D’això se n’encarreguen empreses com TBS, una companyia nascuda fa cinc anys amb l’objectiu d’oferir solucions tecnològiques perquè les empreses facin el salt a la digitalització, i l’emmagatzematge passi de les prestatgeries als discos durs i, cada cop més, al núvol. Òscar Saro, soci fundador i principal de TBS, explica que desenvolupen software per a clients per automatitzar al màxim la paperassa que arriba de proveïdors i clients. “Es tracta de poder treballar electrònicament en la recepció i comptabilització de totes les factures”, resumeix.

Saro diu que els seus primers clients fa cinc anys eren sobretot grans empreses però que cada cop més la pime s’està adonant de la necessitat d’eradicar paper principalment per un motiu de costos. Però n’hi ha d’altres.

L’empresari sosté que els serveis que ofereix TBS al núvol inclouen “importants sistemes de seguretat” de Microsoft per blindar els documents mercantils confidencials que sovint circulen entre les empreses. “La seguretat no és un problema i cada cop hi ha menys por, una mica com va passar en els inicis de les transaccions”, explica.

La solució de digitalitzar burocràcia a l’oficina tampoc és cara per a les empreses amb més mitjans. “Per 250 euros al mes, una pime pot contractar els serveis de TBS”, assegura el director general. L’empresa treballa sobretot per a clients a Barcelona i a Madrid, tot i que fa poc també ha començat a operar a València. Per sectors, explica Saro, estan molt especialitzats en empreses de l’àmbit editorial i en mitjans de comunicació. De fet, gràcies al fet de tenir el grup Prisa entre els seus clients, l’empresa ha fet el salt a Mèxic. Aviat també sabrà si s’endú un concurs públic convocat per la CCMA.

TBS va néixer el 2011 gràcies a Barcelona Activa i després de tres anys va instal·lar-se al Parc Tecnològic de Barcelona, on té la seu. El grup Telecom, on abans treballava Saro, és avui membre del seu accionariat.