DEL MÒBIL AL PAPER
JORDI VELERT

Converses de WhatsApp per regalar

L’empresa de Series.ly i Patata Brava llança ara Tiny Books, un servei per imprimir les converses de WhatsApp en un llibre

Converses  de WhatsApp  per regalar / CRISTINA CALDERER / IDOIA VALLVERDÚ Zoom

UN NOI, en un bar, anotava els seus missatges de WhatsApp amb paper i bolígraf. Pau Moreno va presenciar aquesta escena en un poble de Sòria la Setmana Santa passada i hi va veure un buit de mercat. Així va sorgir Tiny Books, el nou projecte de Capsule Multimedia Corporation, una empresa amb seu a Sant Cugat que gestiona webs com el portal d’enllaços Series.ly i la xarxa social universitària PatataBrava.com. “Tots hem volgut en algun moment guardar les converses més memorables”, assegura Moreno. El servei va sortir al mercat al desembre amb una inversió inicial d’11.000 euros, i ja ha aconseguit un miler de comandes. El procediment és senzill: l’usuari pot editar les converses i escollir el títol i l’aparença del seu llibre. Per garantir la seguretat, les converses s’esborren dels servidors al cap de 21 dies.

Parelles i grups són els destinataris principals del producte. De fet, la campanya de Sant Valentí ha representat el 70% de les vendes i ara tenen els ulls posats en Sant Jordi, que combina “romanticisme i llibres”. Un noi va encarregar un llibre per recordar el naixement del seu fill. “No havia pogut ser a la sala de parts i tota la conversa amb la seva xicota va ser via WhatsApp”, relata el Pau. A aquest enginyer informàtic Tiny Books li ha servit de “via d’escapatòria” perquè sempre havia treballat “amb píxels” i mai havia fet “res tangible”. La seva por era rebre només comandes de Barcelona i rodalia, però, gràcies a la publicitat de les webs del grup, reben comandes de tot l’Estat.

ITÀLIA, FRANÇA i Anglaterra són alguns dels llocs des d’on escriuen a Tiny Books per demanar-los quan podran enviar llibres a aquells països. L’expansió internacional és un dels objectius de l’empresa, ja que l’única limitació és “el cost de l’enviament”, tal com reconeix Moreno. Els 25.000 euros que factura a hores d’ara Tiny Books encara no han servit per recuperar la inversió inicial. Tot i així, la xifra representa una petita part del negoci de Capsule. El 2014 aquesta companyia va facturar un milió d’euros, un 40% més que l’any anterior. A banda de Patata Brava i Series.ly (aquesta última afectada per les mesures contra la pirateria), Capsule té en marxa altres projectes. Food To You, un servei de menjar a domicili, i Tviso, l’agregador de “tota l’oferta audiovisual legal a Espanya”, completen l’oferta del grup. Era el primer cop que Moreno emprenia, però no ho ha fet sol, sinó amb el suport de Capsule, “un trampolí d’idees noves”.