TECNOLOGIA
MARC AMAT

Controlar una barbacoa des del telèfon mòbil

L’empresa catalana Boneless Grills enlluerna els Estats Units amb un sistema pioner que permet controlar el procés de cocció amb una apli

Una barbacoa controlada a través del telèfon mòbil. Aquesta és l’aposta d’un barceloní que ha enlluernat els Estats Units. L’any 2013 l’emprenedor Roger Guasch es va fixar en la gran quantitat d’indicadors sobre multitud d’objectes que es podien mesurar només amb una aplicació per a dispositius mòbils i va decidir anar un pas més enllà: va idear una barbacoa la temperatura de la qual es pogués monotoritzar a la perfecció i modificar-la sense aixecar-se de l’hamaca. “Hem sigut els primers del món a crear una barbacoa que permet controlar tot el procés de cocció des del telèfon mòbil”, explica Guasch.

Però el procés per aconseguir-ho no ha sigut fàcil. L’emprenedor de seguida es va envoltar de tres socis, van elaborar-ne el disseny i l’any 2014 van començar a fabricar-ne els primers prototips. Els resultats van passar totes les proves i l’any passat es van començar a comercialitzar. “El 90% de les vendes les fem als Estats Units i al Canadà”, detalla Guasch. De fet l’emprenedor assegura que al continent nord-americà es venen 14 milions de barbacoes anualment, que es tradueixen en 8.900 milions de dòlars de facturació enfront dels 2.500 d’Europa. “Amb aquestes xifres el mercat ens atrau”, explica Guasch. Precisament Boneless Grills va obtenir el segon premi en una de les fires més importants del sector. Amb un preu d’entre 6.000 i 11.000 dòlars de les seves barbacoes Guasch espera tancar l’any amb una facturació d’1,5 milions i entrar a Hong Kong, Alemanya i Mèxic.

Més continguts de l'emprenem