Empreses 08/07/2012

Chrome es cola al jardí tancat d'Apple

Jordi Sabaté
2 min

Per fi ho ha fet: Google ha llançat una primera versió de Chrome -el seu navegador web- per a mòbil, tant per al sistema operatiu Android com per a iOS. Ja vam comentar en aquest mateix espai que ens semblava que el dels navegadors per a mòbils era un camp amb molt de futur per la mancança que hi havia de propostes fiables més enllà del que t'ofereix el desenvolupador del sistema operatiu. És a dir que a iOS -iPhone i iPad- tocava usar Safari i a Android, l'Android Web Browser, tots dos francament millorables.

Ara les coses comencen a canviar, es gira una mica la truita, si bé no del tot. Chrome per a iOS és una novetat que sembla haver passat desapercebuda per a molts d'ençà que es va anunciar divendres, segurament per la borratxera de futbol del cap de setmana. Després, ja se sap, els problemes financers ens han fet oblidar tota la resta.

Però el fet es que ara a l'iPhone i l'iPad ja es pot fe servir el navegador de Google, sincronitzat a més amb els que fem servir als nostres ordinadors, de manera que tant els marcadors com les pestanyes obertes, o webs assenyalades d'interès, amb contrasenyes incloses, estaran disponibles a qualsevol dels nostres aparells... per cortesia de Google.

Això és, com a poc, una bona patada a les tanques del jardí en què Apple ens vol tenir tancats quan fem servir els seus aparells, sobretot els de mida petita. Qui controli el maquinari controlarà també el negoci publicitari que s'hi pot fer, i tots els estudis recents indiquen que Google treu molt més suc en aquest camp a l'iPhone i l'iPad que la mateixa Apple.

Ara el cercador s'ha tornat a colar al jardí després que el fessin fora amb el sistema de nous mapes d'Apple, que substituiran els de Google. I hi entra per on pot fer més mal: la web mòbil. De moment Chrome per a mòbils no és cap meravella, ha de millorar molt, però si juga bé les seves cartes li pot ser molt més útil a Google per parar Apple que cent noves versions d'Android.

stats