L’EXECUTIVA AGRESSIVA

El Black Friday dels autònoms

Us heu assabentat d’això del Black Friday? No em refereixo a la jornada (o jornades) de descomptes del comerç del 27 de novembre, sinó al Black Friday per als autònoms i emprenedors, que tindrà lloc a les eleccions del 20 de desembre. Les promocions ja han començat i les ofertes són molt agressives!

La quota d’autònoms és un dels principals camps de la campanya d’ofertes. Per exemple, diversos partits la volen eliminar definitivament per als autònoms que no arribin a uns ingressos equivalents al salari mínim interprofessional, mentre que els que superin aquest nivell podrien pagar una quantitat progressiva en funció dels ingressos. Una altra idea interessant del Black Friday dels autònoms és que les quotes es puguin pagar trimestralment, en comptes de cada mes, com passa ara.

La campanya també recupera ofertes vistes en altres setmanes fantàstiques, amb clàssics com la lluita contra la morositat o això de convertir l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) en un superaliat de tots aquells intrèpids emprenedors que necessitin capital per posar en marxa la seva empresa.

Per a les empreses ja creades (i no només per a aquelles en procés) també hi ha rebaixes i promocions ben espectaculars. L’impost de societats, per exemple, està en el punt de mira de diversos partits; la paraula de moda en aquest sentit és simplificació. ¿Té sentit que el tipus general estigui en el 28% però que el tipus real baixi a prop del 18% per tots els incentius que hi ha? Sembla que aquest sistema beneficia les empreses que tenen bons equips jurídics per dedicar-se a reduir impostos.

Estic nerviosa perquè queda molt poc per al 20-D i friso per poder sortir al carrer per viure en primera persona la jornada de promocions. Llàstima que només tinc un vot per comprar i que cap de les ofertes em dóna garanties que el producte és autèntic: si no compleixen les condicions promeses, em penso que no em tornaran el vot.