FIRA
-ARA

El BizBarcelona obre el focus de la innovació a la pime

La cita anual de l’emprenedoria desplegarà els dies 1 i 2 de juliol un ventall d’eines per finançar projectes de creixement empresarial

El saló Bizbarcelona amplia horitzons per abraçar per primer cop els projectes d’innovació de petites i mitjanes empreses a Barcelona. Després de quatre edicions, la fira s’ha erigit com la cita de referència per als emprenedors, però la pròxima edició de l’1 i 2 de juliol no només es fixarà en els projectes naixents sinó també en els de les pimes consolidades però amb estratègies de creixement innovadores que també busquen solucions, idees, orientació o finançament.

L’espai es duplicarà i es repartirà en dues àrees diferenciades: d’una banda, el Bizemprèn, que manté el focus en els emprenedors, com ha passat des de la seva creació, fa cinc anys, i, de l’altra, l’àrea Bizpimes, per donar entrada a aquestes empreses a l’aparador de la innovació a Barcelona. De fet, aquesta nova zona té la col·laboració per primer cop de la patronal Pimec.

Al llarg dels dos dies hi ha 143 conferències i sessions de treball programades a mida dels diferents perfils de negocis que hi concorren. Barcelona Activa també repeteix el Mercat del Finançament, un espai de trobades amb potencials inversors de tot tipus en què col·labora l’Institut Català de Finances (ICF). Business angels, capital risc, inversors privats i xarxes crowdfunding són algunes de les alternatives de finançament que estaran presents tant a les xerrades com a les trobades breus (l’anomenat speed dating ) programades amb emprenedors i pimes.

Al marge del finançament, altres eixos de les intervencions seran la detecció d’oportunitats de negoci, les tendències del mercat de l’emprenedoria, les eines i solucions tecnològiques i també la internacionalització dels negocis.

El fracàs serà un dels temes que es tractaran aquests dies des d’un punt de vista positiu. L’experiència que aporten els projectes fallits serà l’eix de la conferència de l’autor André Vanyi-Robin o del fundador d’El Tenedor, Marcos Alves, que estan entre els 220 ponents convidats. A la llista de conferenciants triats per inspirar els assistents hi haurà María Belón, protagonista de la història en què es va basar la pel·lícula Lo imposible, que recrea la seva aventura després de sobreviure al tsunami del 2005.

Segons els promotors de l’esdeveniment, a l’última edició del BizBarcelona es van registrar més de 12.300 visitants al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. També es van comptabilitzar, segons les mateixes fonts, més de 1.700 contactes amb inversors disposats a participar en les idees i negocis que es van presentar en el marc del Mercat de Finançament.