‘PORCA MISERIA’

Bin Laden ha mort de veritat

Bin Laden ha mort, ho sabem. Em refereixo a aquells fulls rectangulars de color violeta que tant identifiquen una època per a molts daurada: els bitllets de 500 euros.

Ara, si t’atreveixes a treure’n un de la butxaca, tens totes les possibilitats d’acabar, realment, com Bin Laden o, si tens sort, a la portada del diari. La por deu ser tanta que al meu país el 2014 han ingressat al banc més bitllets de 500 dels que se n’han retirat: 10.000 milions contra 83. Suposo que hi ha com una carrera solidària per veure qui ingressa més: nens, àvies, aturats..., tots buscant desesperadament un Bin Laden. “Mireu, aquí n’hi ha un! Ràpid, cap al banc!”

Aquesta iniciativa està tenint tant èxit que la pujada d’ingressos als bancs és brutal, per exemple, en regions com el Trentino-Alto Adige (+3.853%), la Llombardia (+393%) i l’Emília-Romanya (+847%), en una mateixa tònica nacional.

I el més important: no sabem d’on vénen aquests bitllets. Ni a Cuarto milenio . Per cert, gràcies a Federico Fubini, de La Repubblica, per les dades.