13/01/2013

De Belén Esteban a Rodrigo Rato

2 min

Dijous MasMóvil presumia d'haver contractat Belén Esteban com a responsable d'estalvi i relacions públiques de la marca. Probablement Maini Spenger, conseller delegat de MasMóvil, no s'equivoqui en considerar que el personatge pot atreure un perfil determinat de client: la seva empresa és de les més actives en el segment de les operadores virtuals -fa servir la xarxa d'antenes d'Orange-, que basen la seva proposta en preus baixos i tarifes senzilles, i aconsegueixen fer forat: les virtuals ja tenen gairebé un 5% de les línies de mòbil de l'Estat, el doble que fa un any. Caldrà veure, esclar, quants clients decideixen canviar de companyia per tal d'evitar que els coneguts els vinculin amb la televisiva Esteban.

El mateix podria passar-li a Telefónica. Internet bull amb les queixes d'abonats indignats amb la incorporació de Rodrigo Rato al consell de les filials internacionals de l'operadora com a assessor. En aquest cas dubto que César Alierta hagi encertat la decisió. La reputació de l'empresa ja s'està veient perjudicada, precisament en un moment en què podia presumir de l'èxit de Movistar Fusión, el seu paquet de serveis de fix, mòbil i internet en una factura única. Escollint un exministre tocat per Bankia i que ha estat considerat per Bloomberg Businessweek un dels cinc pitjors consellers delegats de 2012, Telefónica ha fet que es recordin altres fitxatges polítics, des d'Urdangarin fins a Zaplana, sense que siguin evidents el motiu ni el retorn.

Potser acabarem descobrint que Rato és una peça clau en les converses -destapades pel Financial Times - que el comissari europeu Almunia manté amb quatre dels antics monopolis estatals (Deutsche Telekom, Telecom Italia, France Telecom i Telefónica) per explorar la creació d'una xarxa paneuropea de telecomunicacions que les operadores compartirien per estalviar costos de desplegament i explotació.

Albert Cuesta és analista tecnològic.

stats